Megújult külső és belső

Kedves Olvasóim!
Aki személyes blogot vagy honlapot üzemeltet igyekszik olyan külső megjelenést és belső tartalmat kialakítani, hogy az leginkább tükrözze a személyiségét. Ti is ezt tapasztaltátok. Időnként pedig bizony jól jön az önvizsgálat, a mérlegelés, a következtetések levonása, s, ha van rá belső késztetés, a megújulás.
Régimódi és naiv természet vagyok, s, tán bolond módon hiszek a nagy szavakban. Akár nekem mondják, akár én mondom ki őket. Az elmúlt hetekben és hónapokban olyan dolgok történtek körülöttem és a belsőmben, ami ilyesfajta megújulásért kiáltott. Ráléptem néhány napja egy másik útra, ehhez pedig bátorságot kellett gyűjtenem. Meglépni dolgokat, elszakadni régen megveszekedett módon hitt álmoktól. Talán többek látták Clint Eastwood A szív hídjai c. filmjét, amiben elhangzik a következő mondat:
A régi álmok jó álmok voltak. Bár nem váltak valóra, azért örülök, hogy voltak.



Odavagyok ezért a filmért, többek között a benne elhangzó ilyen mondatokért is. Nos, valahogy így érzem most magamat. Új döntéseket hoztam. Apró lépéseket kezdtem el tenni egy új irányba ami bennem békét teremtett, és nyugalommal töltött el. Letisztultak bennem korábban izgatottan kalapáló gondolatok és érzések. Erről egyelőre nem szeretnék többet mondani, hisz, Ti, akik ezt olvassátok, észre fogjátok venni a külső változásokat, s bízom benne, hogy mindezek mögött a bennem lezajló megújulást is. Ennyit a komoly dolgokról, most pedig jöjjön egy könnyedebb és számotokra hasznosabb téma.

A személyes blogom megújítása tehát szimbolikus értelemmel bír. Ismerkedjünk meg ezzel az új külsővel, hátha Ti is kedvet kaptok hozzá! Már több helyről értek impulzusok a WordPressel (WP) kapcsolatban. Két éve mi is ezzel a dinamikus tartalomkezelő rendszerrel kezdtük el felépíteni honlapunkat. Azóta bebizonyosodott, mennyire jó választás volt. Köszönet érte Acsai Ferinek! A blogger viszont továbbra is nagy versenytársa ennek a programnak, így a fokozatosság jegyében nem váltottam teljes mértékben át egy WP-s blogra, mert úgy megszerettem már (te jó ég, a legelső bejegyzésem majdnem három és fél éve volt?!) ezt a rendszert.

Haladni kell azonban a korral, így rákerestem, hogyan ötvözhetném a kettőt? Rátaláltam klassz angol nyelvű leírásokra, amelyek segítenek abban, hogy a mostani legkorszerűbb külsőt és belsőt jelentő WP-s dolgokat megvalósíthassuk a bloggeren is. Akinek már most tetszik a dolog, javaslom, hogy nézze meg ezt az oldalt itt: Blogger templates to Wordpress. Itt pedig a sablonokat találhatjuk, amelyek használata tényleg nem olyan ördöngösség: WP Blogger Themes. Jómagam két estét töltöttem a blog külsejének és az ehhez illeszkedő tartalmi változások véghezvitelével. Az én választásom a Simple Folio volt, tervezője: Omar E. Collares (taps és meghajlás, yess!)

A tartalmat egyszerűsítettem, lecsökkentettem a címkék számát, s a lényegre igyekeztem terelni a figyelmet. Tetszett a fenti változó ablakos dolog, ezért ott gondoltam megjeleníteni, hogy miről is szól ez a blog. Úgy érzem, a letisztultabb, nyugalmasabb külső kialakítása előnyére változtatta meg a dolgokat kívülről. Belülről pedig már az én feladatom lesz a megújulást tovább igazolni. Azon leszek, hogy sikerüljön.

Még egy dolog, Bea a napokban ajánlotta ezt a honlapot. Én is ajánlom. Klassz.

Köszönöm, hogy ma is itt jártál.
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

Unknown üzenete…
Ó Gigi, szuper lett az új blogkülsőd, annyira harmonikus, a fejléced pedig nagyon jóó! Millió köszönet a linkekért, pont erre volt nekem is szükségem ;)
Tinci üzenete…
Nagyon tetszik ez az új külső! A belsőre is kíváncsi vagyok ám!
Puszi
Rucola Designs üzenete…
Álmodni mindig kell. Kívánom, hogy valóra váljanak az új álmaid is.
Janka üzenete…
Csodás az új külső -- úgy érzem, le fogom nyúlni :D

Gigi, ha ezt jelenti a régimódiság és a naivitás, akkor én is az vagyok. Fogjuk meg egymás kezét, csak jobb lesz úgy :) Hágzi!
Noncsi üzenete…
Gigi, szuper az új köntösbe öltöztetett blogod. Nagyon tetszenek a fejlécbe illesztett oldalaid.:)
ui:remélem hamarosan jelentkezem egy új oldallal ;)
Bíró Ágnes üzenete…
Drága Gigi! Nagyon tetszik az új blogköntösöd. Friss, üde és lendületes. Nagyon kíváncsivá tettél az új irányokat illetően. Alig várom, hogy valami kicsit is megtudjunk. :) Csakis a legjobbakat kívánom Neked!!! :olelke:
eralilla üzenete…
Tetszik ez a megújulás. Drukkolok, hogy a belső megújulás is legalább ilyen jól sikerüljön Neked. S kívánom, hogy igazi lelki békét találj általa. Minden jót!
kreatívhit üzenete…
Jó ez a "köntös"Nem csoda hogy Janka ácsingózik utána:)További szép vasárnapot!
icka üzenete…
Gigi gyönyörű az új blogköntös!!!
Nagyon szép színeket választottál, olyan kis finom az egész.
Nagyon érdekes dolgokat írtál, egyrészt ugye most fúrja az oldalunkat a kíváncsiság a veled kapcsolatos dolgokról, másrészt ez a WordPresses cucc nagyon ász utána kéne néznem! Köszi, hogy leírtad, pusszantás!
Kata üzenete…
Nagyon tetszik ez az új minimál blogdizájn, remélem ez a külső rendezettség hozzásegít ahhoz, hogy "belül" is rend legyen. Engem is hasonló dolgok foglalkoztatnak jó ideje, de még nem sikerült összeraknom magam. Ez a bejegyzésed talán adott egy kis energiát. Kívánom, hogy mindig legyenek álmaid.
Kisnyul / Andi üzenete…
Engem kicsit megijesztett a bevezetőd, maradi vagyok és nehezen váltok. :) Kiváncsivá tettél! Köszönöm a linket, tanulmányozom!
Budaházi Brigitta üzenete…
Köszönöm kedves szavaitokat! Mindegyikőtök hozzászólásának nagyon örültem. <3
D. Bikfalvi Moni üzenete…
Szia! Köszi, hogy ajánlottad a WordPress Suli blogomat - igyekszem segíteni mindenkinek, amiben tudok. Ha valaki elgondolkodott a WordPress bevezetésén, az nyugodtan nézzen körül nálam, van egy csomó segítség az oldalon az induláshoz. Boldog karácsonyt és sok sikert mindenkinek az álmai megvalósításához! :-)
D. Bikfalvi Moni alias OkosKismama
Budaházi Brigitta üzenete…
Szia Moni, igazán nincs mit! Neked is sok sikert az álmaid megvalósításához! :)