Album testvéremnek

Scrapbook albumot nem csak esemény vagy utazási élmény dokumentálása céljából készíthetünk. Kifejezhetünk vele érzelmeket is. Ez volt a célja az én Valentin napi minialbumomnak, és erre szolgál ez az album is, amit húgomnak, Andinak készítettem.


Aki ismer bennünket, az tudja, hogy többek vagyunk egymás számára, mint "csupán" testvérek. Hála Istennek, megadatott nekünk, hogy nemcsak testvéri szeretet köt össze bennünket: bizalmas barátnői is vagyunk egymásnak. Rengeteg gyermekkori és egyre több felnőttkori közös élmény van már a hátunk mögött. Egyik legfontosabb dolog az életemben, hogy ő mindig mellettem volt, bármi történt is. A szó valódi és képletes értelmében is. Ennek szerettem volna emléket állítani ezzel a néhány oldalas albummal. (Andi egyébként biztatott arra, hogy töltsem fel, és mutassam meg kedves olvasóimnak, mit kapott - mert örült neki nagyon! :) )

Az alapkoncepcióm az volt, hogy fekete-fehér fényképekkel, és egy papírkészlettel dolgozom. A hat oldalt (belívet) és egy-egy borítót magába foglaló, négyzet alakú, harmonikába hajtott albumalapot egy hazai boltban vásároltam, csakúgy mint a hozzávaló papírokat, és minden más hozzávalót is. Nagy kedvenceim mostanában a végre Magyarországon is kapható sajtolt natúr kartonból stancolt (előre kivágott), úgynevezett chipboard alakzatok! Nagyszerűen lehet festeni ezeket akrilfestékkel és olyan jól mutatnak itt-ott az oldalakon.

Díszítésképpen egyszínű kartonból vágtam ki dekorollóval csíkokat. Volt, hogy a csőszegecs "beverésére" szolgáló lyukasztóval pontoztam végig a félköríves széleket, volt, hogy cikk-cakk ollóval vágtam. Egy helyen egy digitális készletből származó kacskaringót rajzoltam át barna kartonra, és vágtam ki, így díszítve az oldalt az indával.



A másik kedvenceim mostanában a kaparós matricák, ezúttal indákat, feliratokat és "ál"pecsételéseket használtam. Két helyen még a saját bélyegzéssel is megpróbálkoztam. Amit még nem mondtam el, nagy kedvvel használom mostanában a nálunk miltonkapocsként ismert "brad"-eket is. Ezek a színes fejű, különböző méretben kapható kapcsok nagyon jól mutatnak virágok közepén, de két helyen a chipboard kereteket rögzítettem velük. Egy helyütt Szilvi korábbi nagyon klassz ötlete szerint, gyurmába szúrva még át is festettem a megfelelő színre! :)

Amit még szinte mindenütt alkalmaztam, az a fényképeket körülölelő, kézzel rajzolt keret. Ahol nem ütött el eléggé a háttértől a fénykép, ott ez a kis apró trükk segített ebben. Ehhez savmentes filctollat használtam.






Technika: Hagyományos scrapbooking
Hozzávalók: Négyzet alakú minialbum (
Krea-tipp); Papírok: Verbena Green and Gold Polka Dots, Verbena Gold Daisy, Verbena Purple Green and Brown Damask, Verbena Purple Swirls, Verbena Gold Flowers and Ornaments, Verbena Gold Green and Purple Stripes, Peabody Green and Brown Ornamental, Peabody Green and Brown Pattern, Gold Striped, Peabody Pink and Green Large Circles, Peabody Green Pink and Gold Pattern (K&Company/ Krea-tipp); Egyszínű kartonok: barna (Krea-tipp); Chipboard alakzatok: Chipboard Elements (Basic Grey - Hobbiművész); Kaparós matricák: Just so you know és UR loved (daisy d's - Modern Romance Collection/Krea-tipp); Virág bélyegző: Heidi Swapp (Betsie kölcsönzése. Köszönet érte! :) ) ; Miltonkapcsok: Kreatív Hobby és K&Company/Krea-tipp; Fém gombdísz: Amerikából kaptam M-tól (Köszönet érte! :) ), toll: Medallion (Marvy Uchida/Krea-tipp); virágok - magyarországi virágboltok. ;)


A teljes leíráshoz hozzátartozik még két személyes vallomás. Az album, ha valakinek ismerős, az nem a véletlen műve. Létezik a scrapbookban egy angol kifejezés, a "liftelés". Így nevezzük azt a dolgot, amikor megtetszik nekünk valami egy scrapbook összeállításon amit más készített és hasonlóan, vagy ugyanúgy alkalmazzuk azt a saját oldalunkon. Sokszor jól jön a scraplift, ha nincs sok időnk, vagy kifogytunk az ihletből. Ez nem szégyen, sőt sok mindent tanulhatunk abból, ha gyakorlásképpen megpróbáljuk megvalósítani mindazt, amitől más oldalát látva leesett az állunk. Ilyenkor azonban mindig illendő megemlíteni az eredeti ötlet gazdáját (ugyanezen a dolgon alapul egyébként a scrap staféta, amiről már egy korábbi bejegyzésben is már írtam).
Ennek az albumnak az eredetije (és ez az én egyik személyes vallomásom) a Two Peas In a Bucket elnevezésű (alkotói)csodákkal teli scrapbook portál egyik hihetetlen tehetségű tagjának, "katie996"-nak a munkája. Egy az egyben scraplifteltem, azaz minden oldalon hűen követtem az elrendezést, és a kiegészítők közül is olyanokat kerestem, amiket Katie is alkalmazott. Nem bántam meg.

A másik személyes vallomásom, hogy az aktivitásomba (és ihletkeresésembe) megint beleszól sajnos az ingadozó egészségi állapotom. Így kézenfekvő volt a scraplift alkalmazása. Anélkül, hogy meg szeretnélek ijeszteni vagy túldramatizálnám a dolgot, szeretném jelezni, hogy most valószínűleg még ennél is ritkábban fogok tudni jelentkezni, kedves, szeretett olvasóm! Kérem a türelmedet, és bízom a kitartásodban! Igyekszem túllenni minden nehézségen és újult erővel ismét visszatérni. Újabb ötletekkel, újabb életigenlő, vidám alkotásokkal. A már régóta beígért, és várt meglepetésekkel, újdonságokkal és freebie-kkel.

Addig is két fontos gondolat: Scrapbookozz sokat! és Ünnepeld az életed!
Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

Drága Gigi!
Nagyon örülök, hogy feltöltötted a gyönyörű albumocskát, amit Andinak készítettél! Nekem nagyon-nagyon tetszik, minden apró részlete. Picit irigykedek, hogy ennyire jó a testvéri viszonyotok - persze nagyon örülök neki, csak szomorkodom, hogy neked ez nem adatott meg. És milyen jó Andikának, hogy ilyen csodálatos ajándékot kapott tőled!
A scraplift-ről - szerintem a színek és az egyedi ízlésed miatt teljesen más lett a te albumod, mint az 'eredeti'. Ismét egy tökéletes munka tőled!
Nagyon várunk vissza az összes beígért jódologgal - vagy anélkül, a lényeg, hogy gyere!
A tanácsaidat pedig igyekszem megfogadni és betartani! :)
Unknown üzenete…
Drága Gigi!
Gyönyörű lett! Hihetetlen, hogy milyen sok technikát használtál fel egyetlen minialbumban. Igazi scrapbook mintadarab, amit jó szívvel mutatnék meg bárkinek, aki megkérdezi, mi az a scrapbooking!

Én is nagyon sok szeretettel várlak vissza és a legjobbakat kívánom, ezúton is!
Szeretettel,
Franci
Szilvi üzenete…
Csodálatos lett ez az album! Tökéletes, alapos és ahogy Betsie is mondta, a lift ellenére is teljesen egyedi! Imádom a régi képeiteket, annyira aranyosak. (És ha jól emlékszem, rólad még nem is láttam korábban kiskori oldalt.) A papírok pedig valóban gyönyörűek. A legjobb ajándék a legjobb testvérnek!
Remélem, sikerül leküzdeni az egészségügyi gondokat, nagyon várunk vissza!!! Szorítok neked.
krisssz üzenete…
Ez gyönyörűséges lett! Ha egyszer nekiállok hagyományos scrap-et készíteni, az a Te munkáid miatt lesz. Persze minél jobban nézem őket, annál kevésbbé merem elkezdeni:)
Nagyon remélem, hogy hamarosan meggyógyulsz, kívánok hozzá erőt, kitartást és sok pozitív gondolatot.
Bea üzenete…
Nagyon csodálatos ez az album!

A fényképek, a papírok és minden-minden!

Sok energiát, kitartást, és gyógyulást kivánok!
Névtelen üzenete…
Csodaszép lett és köszi az újabb tippeket, ötleteket, a részletes leírást!!
Sok pozitív energiát, kitartást a gyógyuláshoz!
Kata üzenete…
Csodaszép lett ez az albumod. Nagy boldogság lehet ilyet adni és kapni! Én is egyre nagyobb késztetést érzek a hagyományos kipróbálásához és ebben a Te munkáid motiválnak leginkább.
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neked, sok erőt, és pozitív energiát!
Gyönyörű Album!
Megható, hangulatos, harmónikus és Gyönyörű! Minden oldala, minden részlete tanítani való! Egyetértek az elöttem szólókkal, hogy te motiválsz leginkább a hagyományos sb nekikezdéséhez, engem is! :)
Remélem mihamarabb rendbe jössz, és újjult erővel, kirobbanó energiával árasztasz el bennünket az oldalaidon keresztül!
Őszintén kívánok kitartást és sok erőt a gyógyulásodhoz!! Várunk vissza...
Szeretettel egy Lelkes rajongód! Noémi :)
Andi üzenete…
Draga Gigi!
Koszonom Neked ezt a gyonyoru albumot. Nagyon sokat jelent nekem. Nem is tudom jobban megfogalmazni, mint ahogyan Te a blogodon irtad. Nagyon jo hogy vagy!!! Most, hogy tavol vagyok, meg jobban felertekelodik. Olyan jo elovenni egy egy nehezebb nap utan. Vagy egyszeruen csak elovenni, nezegetni es tudni, hogy Te itt vagy mindig, hogy szamithatok Rad. Sugarzik az albumbol a szereteted, a torodes, kedvesseg, az az aprolekos figyelem amivel keszitetted.
Koszonom szepen. Buszke vagyok Rad es nagyon szeretlek. Puszi
Andi Arwen :)
Mesi üzenete…
Szia, Gigi!

Sokadjára jövök vissza ehhez a bejegyzéshez, hasonló albumon dolgozom éppen, próbálok lesni egy picit... Nagyon tetszik...
Sajnálom, hogy mostanában csak ritkán látom a bejegyzéseidet a fórumon, ide is mindig úgy kukkantok be, hogy hátha már írtál valami újat! Várunk vissza, úgyhogy igyekezz jobban lenni!!! Szorítok neked, remélem, hamar túlleszel a nehéz időszakon. Minden jót kívánok sok szeretettel: Mesi