Valentin napi kiskönyv

A Valentin napot mindig megünnepeljük Matyival. Rendszerint egy gyönyörű csokorral kezdődik (idén is megvolt :) ), majd egy étteremben kötünk ki (most itt voltunk, nagyon jó volt), ezeket kapom én, az étteremben pedig tőlem kap egy kis apróságot.
Az idei ajándék az Ali Edwards blogjában bemutatott könyvecske volt. Magyar nyelven készítettem el, de teljesen az ő könyve mintájára.


Első látásra megtetszett az Övé, amikor megláttam! Alaposan végignéztem, gyorsan letöltöttem az angol nyelvű .pdf sablonokat, és nekiláttam. Elkészítettem a borító és a belívek magyar nyelvű változatát és szép, textúrált felületű fehér kartonlapokra nyomtattam őket.

Mivel pont a nyomtatás előtt fogyott ki a színes patron (ó, ez nem akadály! ;) ), gondoltam egy merészet, és piros filctollal húztam át minden oldalon a "szeretlek" szót. Így még inkább kézműves hatású lett - sőt, szebb is, egyenletesebb is, mintha én írtam volna!

Minden oldalt (Ali útmutatásai szerint) félbehajtottam, majd párosával, füzetszerűen összeragasztottam. Így, ahogy az oldalpárokat egymás hátához rögzítettem, egy helyes kis stabil könyvecskét kaptam. Már csak a borító elkészítése és a "fűzés" volt hátra. De jó volt rajta dolgozni! Nagyon élveztem! :)

Ali könyvének borítója vastag piros filcből készült. Nekem itthon most egy vékonyabb fajtából volt itthon (nem ajánlom :( !), ezért a két réteg között egy réteg piros kartonnal merevítettem. Jobbnak láttam, ha kiegészítem Ali könyvét egy zárószalag-párral, mert különben szétnyílt volna. Így fel tudtam használni a fából készült pici virágokat!

A borítónak szánt két réteg (hamis)filcet, köztük a piros kartondarabbal, körbevarrtam fehér cérnával, cikk-cakk öltéssel persze, ezt is úgy, ahogy Alitól láttam
(Tipp: tapasztalataim szerint a cikk-cakk öltés egyenletesebb (értsd egyenesebb) varrásképet ad, mint az egyenes öltés. Ezt már a bölcsődés oldalamon is megfigyeltem.).

Ezután a nyomtatott borító hátoldalát béleltem egy jópofa albumpapírral, amelynek a színei tökéletesen passzoltak az általam választott műanyag szivecskék színéhez. Ezt az oldalt egyenes öltéssel belevarrtam a textilborító közepére, és hozzáragasztottam a már összeillesztett könyvecskét úgy, hogy a két szélén látszódjon egy-egy csík a vidám színes albumpapírból.

Közben a filcborító külső oldala kapott egy virágot és egy gomb-közepet, majd, hogy elrejtsem a cérnát, a belső oldalra is került egy virág. Ezután kézbe vettem a már majdnem kész könyvet, és elkezdtem megszemélyesíteni. Minden oldal kapott egy színes szivet és egy vallomást, az utolsó oldalra pedig egy filc szív került a dátummal.

Ha valaki kedvet kapott hasonló könyv elkészítéséhez, akkor csak biztatni és bátorítani tudom! Bár első látásra bonyolultnak tűnik, nem az! Olyan öröm elkészíteni és aztán átadni! És, persze, nemcsak szerelmes témájú vallomásokkal lehet kitölteni, hanem barátnőnek, testvérnek, anyukának, apukának éppúgy odaadhatjuk! Nem fogjuk megbánni. A szeretetkifejezés e formájának sikere garantált!


A könyv dizájnjának copyright-ja természetesen a csodálatos Ali Edwards-é! :) :)

Technika: Hagyományos scrapbooking
Felhasznált anyagok: Piros filc, fehér dekorkarton, albumpapír:
Pixie Press: Bright Buttons (Kreatív Bolt/Sugár Áruház), műanyag szivek és gomb (Kreatív Hobby), fehér cérna, filctoll és zselés toll.


Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

Szilvi üzenete…
Ezt a mini albumot én is kifigyeltem már Alinál, sőt gondoltam is rá, hogy milyen jó lenne elkészíteni, de sajnos nem került rá sor. :(
A tiéd viszont nagyon tuti lett. A kedvenceim azok a színes műanyag szívek, úgy feldobják az egész albumot. És a borító is nagyon szép lett, még ha nem is valódi filcből készült. Képzelem Matyi örömét, mikor átadtad neki. :)
Jaj, nagyon-nagyon tetszik, gyönyörű lett!!! Tényleg tervbe vettem, hogy jövőre megvalósítom, jó volt a részleteket látni! Mindjárt le is töltöm a sablonokat, köszönet érte! Nagyszerű valentin-napi ajándékot készítettél! :)
krisssz üzenete…
Gyönyörű lett:) Ha nem is Tiéd az ötlet, akkor is Te csináltad ilyenre, és annyira jó, hogy képes vagy szavakba önteni az érzéseidet:)
Unknown üzenete…
Nekem is nagyon tetszik!!!
Gyorsan letöltöm a sablont (köszi!!!) és egész biztos, hogy én is készítek egy ilyet. :)
Szunyo üzenete…
Hát ez nagyszerű! :D
Nem vagyok egy nagy Valentinos, de ez tetszik! Taps és dobpergés ésatöbbi, ésatöbbi. ;))
Andi üzenete…
Nagyon szép lett a kis albumod:)Nekem a szines szívek tetszenek meg az, hogy kilóg a színes albumpapír :) Vidám, meleg és tele van szeretettel. Ja, és az elején a gomb-virág is édi:)Gratulálok.
Pusza: Arwen ;)
Bea üzenete…
Nagyon-nagyon szép lett ez a kis album!!
Mi nem ünnepeljük a Valentin-napot, de közeleg férjem szülinapja, lehet készítek egyet én is.Bár én a kézi dolgokban nem érzem magam elég ügyesnek.
Gyönyörű kis albumka! Gyönyörű ajándék, egy szép alkalomra! Gyönyörű kivitelezés! Megindító...!!! :)