Karácsonyi képeslapok scrapbookoldalon

Kedves Olvasóm!

Ha te sem tudod, hová tedd a karácsonykor kapott képeslapokat és üdvözlőkártyákat, íme egy jó tipp.  Készíts egy olyan scrapbookoldalt, ami a családtól kapott karácsonyi képeslapoknak állít örök emléket. Tarts velem, elmesélem, hogyan készült!

Hogyan építhetők be a karácsonyi képeslapok scrapbookoldalon?

Úgy gondolj erre az oldalra, hogy ez tulajdonképpen egy karácsonyi témájú scrapbookoldal, csak éppen fotók helyett egy kupac képeslap kapja a főszerepet. Eköré építed fel a dizájnt, ehhez kapcsolódik majd a rövid vagy hosszabb képaláírás (kommentár), lesz címe és akár a dátumot is ráírhatod (ha nem derülne ki a képeslapokból). 

A képeslapok pedig, egy kis, magad készítette, lapozgathatós interaktív elemként szerepelnek rajta, amit szalaggal zársz le. Ha most nem tudod elképzelni, hogyan néz ez ki, az Instagram oldalamon egy kis videón láthatod, ahogy végiglapozom az enyémet.

Ezt az oldalt pedig becsúsztathatod egy tasakos scrapbookalbumba vagy pedig ráragaszthatod egy spirálos album lapjára. Azt azért vedd figyelembe, hogy a kupac nagyságától függően 2-3 cm magas lesz ez az oldal, tehát a szokásosnál vaskosabb oldallal számolj. Két-három scrapbookoldalnyi helyet fog elfoglalni az albumban.

Nem bonyolult elkészíteni, én már másodszor csinálom, az elsőről, a 2014-es képeslapjaimat tartalmazó scrapbookoldalról is olvashatsz egy leírást a Scrapbook.hu blogon: Karácsonyi képeslapok tárolása scrapbookos módon címmel. Nézd majd meg azt a bejegyzést is!

Én mindkét alkotást úgy csináltam meg, hogy a legfelülre került képeslap alatt megy a szalag, amivel összekötöttem a kupacot. Így a leírást aszerint készítettem el. Az egyszerűbb megoldás az, ha az egészet átkötöd a szalaggal.

No, de hogyan állítsd össze?

  1. Az alkotáshoz gyűjtsd össze egy kupacba azokat a képeslapokat, melyektől nem szeretnél megválni. Ezután döntsd el, milyen sorrendben lesznek azaz, melyik kerül majd legfelülre, hiszen ez jelentősen meghatározza majd az összképet. 
  2. Majd válaszd ki a scrapbookpapírokat, amiket fel fogsz használni és gyűjts mellé a papírokhoz illő díszítőelemeket is vagy vágj ki belőlük motívumokat és használd őket a díszítéshez. Válassz egy szép szalagot is - legjobb, ha valamelyik karácsonyi csomagról származik!
  3. Ezután a legelső kártya kivételével, a képeslapokat ragaszd fel egy harmonikába hajtott scrapbookpapír csíkra (minden második vájatba kell őket kétoldalú ragasztóval ragasztani) - ez lesz az az interaktív elem, amire utaltam az előbb. 
  4. A harmonika külső oldalán ragaszd össze a vájatokat. Így kialakul a kis "füzet", aminek minden oldala egy-egy képeslap (ekkor még a borítóra szánt képeslap külön van).
 
  1. Most jön az a rész, hogy a szalagot félbehajtva fektesd rá a kupacra. A szalag egyik szárát ragaszd a legalsó képeslap hátuljára. A másik szalagdarabot fektesd rá a kupacra és kösd össze masnira a szalag két szárát.
  2. Ragaszd rá a borítónak szánt képeslapot a szabadon maradt, első harmonikára, majd ennek a képeslapnak a hátuljára a felső szalagot, kétoldalú ragasztóval.
  3. Ezzel el is készült az interaktív elem, már csak a scrapbookoldalt kell köréépítened. :)
    Ügyelj arra, hogy karácsonyi hangulatú legyen és, hogy a színek passzoljanak a képeslapkupacod borítójához. Ne legyen harsány, maradjon az a középpontban - szépen emeld ki színekkel, a díszítőelemeket helyezd el úgy, hogy az egyensúly megmaradjon.
  4. Írd meg a kommentárt, találj ki valamilyen oldalcímet és komponáld bele azt is az oldalba.

A bejegyzésem alatt felsoroltam, hogy én mely papírokat, alapkartonokat, díszítőelemeket és eszközöket használtam ehhez az oldalamhoz. Ezek kaphatók az általam üzemeltetett Scrapbook Webáruházban, minden kép egyben link az adott termékre is, örömmel állok rendelkezésedre, ha be szeretnéd pontosan ezeket a hobbikellékeket te is szerezni.

Ha bármilyen kérdésed van ennek a projektnek az elkészítésével kapcsolatban, bizalommal tedd fel egy hozzászólásban!

Köszönöm szépen, hogy ma is itt jártál!
Barátsággal üdvözöllek:
Budaházi Brigitta, Gigi

Megjegyzések