Hogyan készíts csokidobozból minialbumot?

Kedves Olvasóim!
Mi történik, ha van otthon pár scrapbookpapírod, egy Sizzix-ed, és történetesen elfogyott a menő csomagolású csokid? Sőt, mindennek tetejében, még scrapbookos fejjel is gondolkodsz? Ha jól tippelek, evidens, hogy megpróbálsz valamit kihozni a jó kis kartondobozból. Eltaláltam? Nos, megmutatom, hogy néhány Sizzix vágókés segítségével, hogyan állítottam össze egy egyszerűbb minialbum tárolására szolgáló díszdobozt. Tarts velem, olvass tovább!


Milyen alapanyagokat használtam?

A kiindulási alap egy Lindt csokidoboz volt, maradék scrapbookpapírok, egyszínű kartonok és néhány kreatív papír, egy magazin mellékletéből. A Sizzix vágókések pedig: Sizzix Thinlits Die Set 3PK - Mixed Media #2 és Sizzix Thinlits Die Set 4PK - Detailed Butterflies.

Ezen kívül felhasználtam még fehér színű Pentart alapozópasztát (Gesso) a doboz oldalának és a sötéten nyomtatott felületek fedésére. Fehér organza szalagot a doboz lezárásához, díszítésként mini tortacsipkét, néhány színes strasszkövet, fekete vékony hegyű zselés tollat, valamint olívazöld és barna bélyegzőtintát használtam az aprólékos minták kiemelésére.

Hogyan készült a csokidobozból minialbum-tartó doboz?

  • Első lépésként a csokidoboz mind a négy oldalát, ahol a csoki márkajelzése olvasható, valamint a sötét részeket lefedtem két réteg fehér alapozópasztával. A trükk az egészben az, hogy bár a csokidoboz formája adja magát, célszerű megfordítani. Így az eredeti frontoldalából a doboz alja lesz, a hátoldalából pedig a tartódoboz borítója, ami rendesen, jobbról balra nyitható.

  • Azért, hogy a dobozt vissza tudjam zárni, s így ne essen ki belőle majd a minialbum, elláttam középen egy organzaszalaggal, amit a gesso száradása után a dobozra ragasztottam kétoldalas ragasztószalaggal.

  • Ezután a virágmintás papírból az első és a hátsó oldalra is vágtam egy-egy szelet papírt, úgy, hogy körben a fehér dobozból 2-2 milliméter kilátszódjék. 
  • Megtartva ezeket az arányokat, a borítóhoz a virágos papírhoz képest 2-2 milliméterrel kisebb méretűre vágtam egy famintás scrapbookpapírt és egy zöld kartont. A zöld kartont két helyen áttört csipkemintával vágtam ki a Sizzix Thinlits Die Set 3PK - Mixed Media #2 vágókéssel.
  • A Sizzix vágókéssel mintázott zöld karton mintáját itt-ott átrajzoltam ceruzával a famintás papírra, majd művészkés segítségével, kézzel kivágtam a kartont. Ugyanígy tettem egy sárga színű kartonnal is. 
  • Végül ezeket a papírokat a borítóra rétegeztem úgy, hogy csak a bal szélén látszódjék ki a legalsó, mintás papír. A felső rétegeket a borító jobb széléhez igazítottam, majd 3D ragasztópárnákkal felragasztottam.
  • A borítót utolsó lépésként feldíszítettem néhány strasszkővel, valamint kontúroztam a papírkivágást fekete zselés tollal. A hátoldal csupán egy réteg virágos papírt kapott.
  • Belülre került egy egyszerű harmonika minialbum, mely 2x3 db fénykép elhelyezésére alkalmas. Színeit és mintázatát a tokhoz használt papírokhoz igazítottam, s egy fehér tortacsipkével igyekeztem megtartani a romantikus hangulatot. 
  • Az album kezdő oldalát pedig ugyancsak egy áttört mintázatú, szép pillangóval díszítettem, amit a Sizzix Thinlits Die Set 4PK - Detailed Butterflies vágókéssel készítettem.


Így néz ki az egyszerű harmonika-album és a feldíszített minialbum-tartó tok, amit csokidobozból készítettem. Nézd meg a részletfotókat is, ahol közelebbről megvizsgálhatod a borító áttört mintázatát. Jó szolgálatot tettek a 3D ragasztópárnák, érdekes árnyékot vet a három réteg papír a színes, mintás alapra.



Ezt az alkotásomat a Sizzix.co.uk együttműködő bloggerpartnereként készítettem. Az amerikai cég angliai képviselete időről-időre vágókésekkel fog ellátni, amelyek használatát örömmel mutatom be itt a blogomon. A bejegyzésben úgynevezett partneri linkek találhatók.

Ha tetszett amit láttál, kérlek támogasd a további munkámat azzal, hogy a bejegyzésben található bármelyik linkre rákattintasz. Ezzel elősegíted, hogy továbbra is bemutathassam ezeket a termékeket. Köszönöm.

***********************
I have created this minialbum with holder from a chocolate box as a proud contributing blogger of Sizzix.co.uk. For this project I have used the following Sizzix products: Sizzix Thinlits Die Set 3PK - Mixed Media #2 and Sizzix Thinlits Die Set 4PK - Detailed Butterflies. These are affiliate links. If you liked my project, please check the links above. Thanks for your support!

***********************

Ha tőlem szeretnél Sizzix vágógépet vásárolni  megteheted! A Sizzix vágógépet a Scrapbook Webáruházban, az általam működtetett webshopban is megvásárolhatod.

Köszönöm, hogy ma is itt jártál.
Barátsággal üdvözöllek:
Budaházi Brigitta, Gigi

Megjegyzések

vizi.orsi üzenete…
Nagyon tetszett ez az újrahasznosítási ötleted! Köszönöm szépen.