December napjai 6. nap

Kedves Olvasóim!
A hatodikáról szóló albumoldal a családunk karácsonyváró scrapbookalbumában három témát is érint. Az egyik, természetesen az aznap reggel megérkezett Mikulásról szól. Nagy örömünkre minden pár kikészített hócipő mellett ott volt a meglepetésajándék. Igaz, mire felébredtem, nem volt mit lefotóznom, csak az enyém volt még a helyén, így nem készült róla kép. A másik esemény a (másnapi) születésnapom miatti közös családi ebéd egy étteremben, a harmadik pedig, Márkó aznapi hokimeccsen lőtt szépséges gólja. Az albumról készített fotókon ebből kettő látszik igazán, a többi szemérmes takarásban.

Az oldalpár bal oldalára egy Mikulás-központú összeállítás került, a jobb oldalára pedig egy borítékból kialakított zseb, ami kvázi plusz oldalként került az albumba. A boríték érdekessége, hogy a férjem szüleitől kapott képeslap átadására szolgált, szóval, eredeti dokumentum. Ezt a borítékot vágtam félbe, s ebbe került bele sok-sok minden, ami a nap eseményeit hivatott megőrizni bizonyítékok és kommentárok formájában az utókor számára.

De, nézzük meg közelebbről, hogyan is állt össze az oldal!


  • Először a jobb oldali zseb kialakításával kezdtem, mert ezt is úgy szerettem volna rögzíteni, mint a harmadik oldalon lévő ajtót, hogy nem látszik majd később, hogyan került oda. Félbevágtam mintavágó ollóval a borítékot (előtte leragasztottam), majd hajtogattam a bal oldalán egy kb. 0,5 cm-es fület. Ezt kétoldalas ragasztószalaggal a baloldali laphoz ragasztottam (ahová majd a Mikulásos kerül).
  • Mivel a Trófea-Grillben tartottuk a családi ebédet (ezt kértem szülinapomra), ott - jó scrapbookosként - felmarkoltam két dolgot, ami bekerülhet az albumba: a visszajelzéskérő űrlapot, melyből egy felhajtható fül lett a borítékzseben, illetve a névjegykártyájukat, amiből zászló alakú díszt készítettem.
  • A zsebet a következő sorrend szerint állítottam össze: Felragasztottam az étterem űrlapjából kivágott nagy emblémát úgy, hogy fel lehessen hajtani. Kivágtam egy téglalapot mintás scrapbookpapírból és varrógéppel körbevarrtam. Ezután felragasztottam a zsebre, így az embléma hajtókáját el is rejtettem. Erre került rá a zászló alakú kivágás a névjegyből, végül egy nagy 6-os szám, a hatodik nap jelzésére. A szám egy betűmatrica, körülötte először piros zselés tollal vastag kontúrt rajzoltam, hogy elkülönüljön a pöttyös háttértől, valamint fekete zselés tollal.
  • A borítékba a születésnapi üdvözlőkártyák, az étteremben készült képek, a kapott Mikulásajándékok felsorolása, valamint egy rövid írás került, Márkó góljáról ♥.


  • A bal oldalhoz először kivágtam egy nagyobb téglalapot a Mikulásmintás scrapbookpapírból. Örültem az ötletemnek, mert az életben nem gondoltam volna, hogy felhasználom. A szélét körbetépkedtem Heidi Swapp papírszél-öregítőjével, s kontúroztam a fekete zselés tollal.
  • Erre került egy filc téglalap, amit varrógéppel rögzítettem a scrapbookpapírhoz. Kellett egy kis pihe-puha réteg, ami jól passzol ehhez a témához. Jelképezheti a havat is, vagy a Mikulás szakállát.
  • Ezután felragasztottam a scrapbookpapírt az albumoldalra.
  • A Mikulásforma egy mintás chipboard, amit tavalyelőtt vettem az IKEA-ban. Kapaszkodjatok meg, egy karácsonyi scrapbookkészlet része, made by IKEA! Azonnal megvettem, amikor megláttam, mert kellett (nagyon szeretem az IKEA-t, imádom a scrapbookot, s egy ilyen kombó, kihagyhatatlan volt) - igaz, most használom scrapbookozáshoz először... :)
  • Ezt a Mikulást egy csillámos scrapbookpapírból vágott téglalapra ragasztottam, amit 3D ragasztópárnákkal rögzítettem a filcanyagra.
A jó megfigyelő észreveszi, hogy az oldalpár mindkét lapján van varrás, valamint, hogy a Mikulás rétegét és a filcet a scrapbookpapíron a keretezett képek paszpartu-vágásához hasonlóan nem az oldal mértani közepére, hanem úgy helyeztem el, hogy a két szélén és fent legyen azonos a távolság. Így sokkal jobban mutat.

Örülök, hogy elkészült ez az oldal is, jó ránéznem, mert nagyon szép emlékeket idéz bennem.
E bejegyzések kötelező eleme a játékról szóló felhívás is. Most sem fog elmaradni:
**********************************

De, hogy mi is ez a játék? Aki még nem tudja, annak írom: Készítesz idén te is karácsonyváró scrapbookalbumot? Van kedved megmutatni és inspirálni másokat?
  • Linkeld be az albumoldaladat egy hozzászólásban az enyém alá! Az én blogomat sokan olvassák, ezért szívesen megosztom a Tiédet is, hadd lássák mások is, s hadd kapjanak idén (vagy jövőre) kedvet ők is, hogy elkészítsék a saját albumukat! 
  • A blogbejegyzéseket (vagy Facebook képeket!) folyamatosan frissítem, így mindenkinek az adott napi bejegyzését linkelem majd be utólag az enyém alá, mindig azt, amit belinkeltél. Természetesen napokra visszamenőleg is szívesen belinkelem majd a blogjaitokat, minden adott napit az enyém alá, de nem keresem vissza, ha valami kimaradt, ezt Neked kell megtenned, hogy hozzászólásban linkeled.
  • Így, közösen érhetjük el azt, hogy inspiráljuk egymást, s vidáman kövessük nyomon, ki, hogyan birkózik meg a feladattal! Az biztos, hogy nekem is nagy szükségem lesz a folyamatos inspirációra! Gyertek minél többen! 
Tervezem, hogy december 24-én a 2014. december 23-áig legtöbb saját blogbejegyzést linkelő kedves magyar scrapbookost megajándékozom valamivel - természetesen egy vaskos scrapbookcsomaggal, amiben lesz minden: papírok, mixed media alapanyagok és egy kis ajándék tőlem is. A csomagot 29-én adom át a futárnak. Feltételek:  (1) Csak 2014-es karácsonyváró, decemberről szóló albumot linkelhetsz, amiben szinte minden nap készülnek oldalak. (2) Csak saját alkotást linkelhetsz, másét nem! (3) Csak személyes blogot vagy személyes Facebook profilba feltöltött képet tudok elfogadni - üzleti scrapbookblogot (vagy galériát) sajnos nem. :) De, nem kizáró ok, ha kreatív csapat tag vagy valahol! (4) Digitális és hagyományos scrapbookalbummal is lehet nevezni, de én hagyományos technikához fogok Neked ajándékcsomagot adni. (5) Ha több, azonos számú blogbejegyzést/képet linkelő "nyertes" lesz, akkor sorsolással dől majd el a végső nyertes személye. Várom a hozzászólásaitokat, s linkjeiteket!


Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Barátsággal üdvözöllek:
Budaházi Brigitta, Gigi

Megjegyzések

Rucola Designs üzenete…
Annyira gyönyörű az albumkád! A kötése meg szuper ötletes!!!
Gólya üzenete…
Az IKEAs mikulast azonnal frlismertem. Nekem a matricak vannak meg tonnaszam :) zsenialis ez a zsebes megoldas!!
Gólya üzenete…
http://keleplo.blogspot.hu/2014/12/december-daily-6.html
annaka üzenete…
Ilyen lett hatodika:

https://plus.google.com/u/0/photos/113967115483434529398/albums/6096070295361012897/6096071777821877826?pid=6096071777821877826&oid=113967115483434529398

https://plus.google.com/u/0/photos/113967115483434529398/albums/6096070295361012897/6096072081612419266?pid=6096072081612419266&oid=113967115483434529398