December napjai - 2. nap

Kedves Olvasóim!
Folytatom a tegnap megkezdett sorozatot, íme a 2014-es, december napjairól szóló, karácsonyváró családi scrapbookalbumunk második oldala. Témája az adventi koszorúnk - Márkóval, nagyobbik fiammal készítettük együtt az iskolai közös alkalmon. Minden az ő kedves ötletei alapján készült rajta, én csak technikai segítség voltam. A koszorú érdekessége, hogy a gyertyákon és az organza szalagon kívül valódi termésekből, szárított gyümölcskarikákból, különböző fenyőágakból áll - nekünk nagyon tetszik. De, most lássuk, hogyan készült a második oldal, lépésről-lépésre!

Egy karácsonyi témájú scrapbookpapírtömb zöld mintás papírjával kezdtem. Vonalzó és különösebb mérések nélkül kivágtam egy akkora papírdarabot, amit úgy gondoltam, hogy jó lesz alapnak, ezután papírszél-öregítővel (de olló élével vagy sarokreszelővel! is működik) kicsit megtépkedtem a téglalap oldalait, majd jött a kontúrozás fekete zselés tollal. Mivel úgy döntöttem, ez egy festékes, valamennyire már a mixed media technikával készült oldal lesz, Pentart akrilfestékkel bemaszatoltam a papírt. Először egy Stamperia hópehely-sablonon keresztül fehér festéket, majd egy Heidi Swapp kárómintás sablonon keresztül piros festéket vittem fel az alapra. Ugyanezt a sablont és a piros festéket használtam az apró boríték külső oldalán is. Ebbe a kis borítékba csúszik bele az információ: az adventi koszorúnk mini története, hogy megmaradjon az örökkévalóságnak. :)

A borítékot és a fényképet (az oldalról készült fotón még nem az eredeti fénykép látszik a koszorúról, mert fekete-fehér nyomattal dolgoztam, az eredeti fotót előhívás után fogom beragasztani) 3D ragasztópárnákkal emeltem ki a síkból - ezek alá csúsztattam a koszorúalakba rendezett, Sizzix-szel vágott magyalágakat. Az ágakat újságpapír-mintás scrapbookpapírból vágtam ki, majd sötétzöld tintapárnával kentem át itt-ott, végül fehér akrilfestékkel adtam nekik egy kis "csillogást".

A kommentárt rejtő kis boríték külső oldalára kivágtam lyukasztóval egy 2-es számot, a papír szélét finoman átkentem ezüst Pentart viaszpasztával - s 3D ragasztópárnával rögzítettem a borítékon. Apró, öntapadós félgyöngyökből fehér fagyöngyöket imitáltam a jobb oldali ágak közé, végül a kész oldalt beragasztottam az albumba.

Ez az oldalam teljesen meghozta a kedvem az idei karácsonyi albumomhoz, még az is lehet, nekiállok a harmadik oldalnak. :)


**********************************

Emlékeztetőül: A felhívás, ami Téged is érdekelhet! Készítesz idén te is karácsonyváró scrapbookalbumot? Van kedved megmutatni és inspirálni másokat?
  • Linkeld be az albumoldaladat egy hozzászólásban az enyém alá! Az én blogomat sokan olvassák, ezért szívesen megosztom a Tiédet is, hadd lássák mások is, s hadd kapjanak idén (vagy jövőre) kedvet ők is, hogy elkészítsék a saját albumukat! 
  • A blogbejegyzéseket (vagy Facebook képeket!) folyamatosan frissítem, így mindenkinek az adott napi bejegyzését linkelem majd be utólag az enyém alá, mindig azt, amit belinkeltél. Természetesen napokra visszamenőleg is szívesen belinkelem majd a blogjaitokat, minden adott napit az enyém alá, de nem keresem vissza, ha valami kimaradt, ezt Neked kell megtenned, hogy hozzászólásban linkeled.
  • Így, közösen érhetjük el azt, hogy inspiráljuk egymást, s vidáman kövessük nyomon, ki, hogyan birkózik meg a feladattal! Az biztos, hogy nekem is nagy szükségem lesz a folyamatos inspirációra! Gyertek minél többen! 
Tervezem, hogy december 24-én a 2014. december 23-áig legtöbb saját blogbejegyzést linkelő kedves magyar scrapbookost megajándékozom valamivel - természetesen egy vaskos scrapbookcsomaggal, amiben lesz minden: papírok, mixed media alapanyagok és egy kis ajándék tőlem is. A csomagot 29-én adom át a futárnak. Feltételek:  (1) Csak 2014-es karácsonyváró, decemberről szóló albumot linkelhetsz, amiben szinte minden nap készülnek oldalak. (2) Csak saját alkotást linkelhetsz, másét nem! (3) Csak személyes blogot vagy személyes Facebook profilba feltöltött képet tudok elfogadni - üzleti scrapbookblogot (vagy galériát) sajnos nem. :) De, nem kizáró ok, ha kreatív csapat tag vagy valahol! (4) Digitális és hagyományos scrapbookalbummal is lehet nevezni, de én hagyományos technikához fogok Neked ajándékcsomagot adni. (5) Ha több, azonos számú blogbejegyzést/képet linkelő "nyertes" lesz, akkor sorsolással dől majd el a végső nyertes személye. Várom a hozzászólásaitokat, s linkjeiteket!

Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Barátsággal üdvözöllek:
Budaházi Brigitta, Gigi

**********************************
December napjai játék résztvevőinek albumoldalai:

Megjegyzések

Ányi üzenete…
Nagyon beindultam, Gigi, bár konkrét fényképes oldalam még nincs. De azért már tudok mutatni "kézzelfogható" dolgot is:
http://scrapbookgimp.blogspot.hu/2014/12/december-napjai-2.html
Budaházi Brigitta üzenete…
Akkor a tegnapi nap ezek szerint ilyen volt, részemről is termékenynek bizonyult. Örülök a linknek, már jártam nálad, szuper ötlet a belső borítód dizájnja!
Gólya üzenete…
http://keleplo.blogspot.hu/2014/12/december-daily-2.html
annaka üzenete…
Íme másodika:

https://plus.google.com/u/0/photos/113967115483434529398/albums/6096070295361012897/6096070945078019890?pid=6096070945078019890&oid=113967115483434529398