Kiállításmegnyitóra készülve

Kedves Olvasóim!

Ha követitek a Scrapbook.hu honlapon történő eseményeket, bizonyára tudtok arról, hogy néhány héttel ezelőtt meghirdettünk egy scrapbook művészeti versenyt a Kossuth Kiadóval közösen. Ez a kihívás, amelyhez az inspirációt egy könyv, a Füst és csont leánya c. regény adta, a magyarországi scrapbookozás történetében a legnagyobb nyilvánosság előtt lezajló verseny volt. Részletesen a versenyről itt olvashatsz.

Ma 17:00 órakor újabb mérföldkőhöz érkezünk, nemcsak a verseny szempontjából, hiszen ma kapják meg a nyertesek a munkájuk elismeréseként odaítélésre került díjakat, a Kossuth Kiadó által felajánlott, összesen 70.000 Ft összértékű könyvcsomagokat. Abból a szempontból is mérföldkő lesz a mai nap, mivel exkluzív környezetben, az Örkény István Könyvesbolt Cultiris Galériájában (Bp. V. ker. Szt István krt. 26.), tehát Budapest szívében, scrapbook kiállítás nyílik a beérkezett pályaművekből.

Ezúton is mindenkit szeretettel hívok és várok, jöjjön el, nézze meg a Kiállítást, ami 2012.  november 30-áig tart nyitva a könyvesbolt emeleti részén található galériában. A falakon, egyforma keretekben, az alkotók személyes szavaival körülírt, magyarázó képaláírással kiegészítve, teljes méretükben láthatók az akvarellpapírra előhívott digitális és a hozzánk eljuttatott hagyományos scrapbook alkotások. 19 pályamű a falakon, 10 pedig egy erre a célra kialakított scrapbook albumban tekinthető meg. Érdemes lesz végigböngészni mindet, szeretettel ajánlom nem scrapbookos, és scrapbookos ismerőseim figyelmébe egyaránt.

S most, visszatérve a címre, hogyan is készülök erre a kiállításmegnyitóra?
Egy szóval kifejezve, lázasan. Bővebben pedig, örömteli szívvel, boldogan és picit izgatottan. Egyrészről boldog vagyok azért, mert mindazok, akik részt vettek a pályázaton, az alkotásokba belefektetett munkájukhoz méltó kialakítású környezetben láthatják majd viszont scrapbook oldalaikat. Megérintő volt abba is belegondolni, milyen ünnepi pillanat lesz ez, kiszélesítve a kört, az összes magyarországi scrapbookos számára is, hogy egy korábbiakban megrendezett tárlatai alapján nagy neveket felvonultató galéria ennek a kiállításnak otthont ad egy hónapra. Mi, akik amatőr módon bár, de szó szerint szívvel-lélekkel, magunk örömére alkotunk, s tisztelettel nézzük egymás scrapbook oldalait a virtuális galériákban, most úgy találkozunk majd magunk és mások munkájával, mint megannyi, művészeti szempontból is komolyan vett műalkotással.


Higgyétek el, nem nagy szavak ezek részemről. Tegnap, amikor befejeztem az összes digitális kép előkészítését (körbevágás, kétoldalas (scrapbook) ragasztó a hátukra), és elkezdtem a hagyományos munkákkal együtt felragasztani a gondosan kiválasztott és előkészített háttérkartonokra a kasírozásukat, nem gondoltam, hogy magam is meghatódom majd a látványon. Ez egy valódi kiállítás lesz, egy tárlat... Megnyitja a Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kocsis András Sándor, aki maga is művész, szabadidejében szobrászkodik, s akivel a tegnapi foglalatoskodás idején egy személyes beszélgetésre is lehetőségem nyílt.


A megnyitón külön erre a célra készített Füst és csont leánya-ihlette süteményekkel várjuk a betérőket, lehetőség lesz Karou-ként hazatérni, s akár egy közös fotó is készülhet a regény főszereplőjének hasonmásával... A kiállításmegnyitóra a Kossuth Kiadó sajtólistáján szereplő újságírók is meghívást kaptak, s együtt várjuk majd lelkendezve a díjátadást.

A gondolataim kissé csapongóak, elnézést kérek. De, délután, akivel találkozom majd, visszaigazolhatja, hogy nem volt túlzás leírni mindezt. Most be is fejezem, mert még nagyon sok teendőm van. De ezeket mindenképp szerettem volna elmondani.

Köszönöm, hogy ma is itt jártál.
Szeretettel üdvözöllek:
Budaházi Brigitta/Gigi

Megjegyzések

Lolli üzenete…
Én feltétlenül megyek, szerintem a héten biztosan.... :))
Eszter(beszteri) üzenete…
Nagyon kíváncsian várom én is a megnyitót. :)
Gólya üzenete…
Brigi, itt is szeretnék Neked (és természetesen az alkotóknak, a többieknek) gratulálni, igazán nagyszabású esemény részesei lehettek! Végig gyönyörködtem az alkotásokat, s bár a könyvet nem olvastam, és mostanság nem is nagyon jut időm olvasásra, de egyik-másik mélyen megérintett. Biztosan gyönyörű lesz a kiállítás, és próbálok alkalmat találni rá, hogy megnézhessem, picúrokkal, vagy nélkülük, esetleg családilag. És nem voltál csapongó, annyira összeszedetten tudsz írni, és olyan szépen, csak csodálom! Még ilyen izgalmak közepette is! :) Szeretettel: Gólya
Rucola Designs üzenete…
Szeretettel gratulálok a nyerteseknek, a pályázóknak és az egész kezdeményezéshez! November végéig feltétlenül meg fogom nézni!
Lolli üzenete…
Ma néztem meg a párommal a kiállítást. Olyan jó érzés volt nézegetni ezeket az oldalakat, tele ötletekkel, inspirációval. Legyen még ilyen több, azt kívánom!