Írországi emlékek 2. - Minialbum

Kedves Olvasóim!
Forrás: guinness-storehouse.com
Az ember, ha szereti a sört és megadatik számára, hogy ellátogathasson egy patinás sörgyárba, ahol lépésről-lépésre megismertetik vele a sörkészítés folyamatát, a fellegek közt érezheti magát.  Bár én magam nem szeretem a sört, s ezzel a programmal eredetileg férjemnek szerettünk volna kedvezni, mégis a felhők közé jutottam.

Dublin (és Írország) egyik leghíresebb márkája a Guinness sör. A több mint 250 éve működő gyár mai gazdái néhány évvel ezelőtt gondoltak egy nagyot és az eredeti gyár falai közt létrehoztak egy látogatóközpontot. A pincétől a padlásig végigjárhatjuk a kiállítás termeit, s eközben ízlelhetjük, érinthetjük, szagolhatjuk a sörgyártás alapanyagait, átsétálhatunk óriási hordókon, megismerhetjük, hogy a jól megtervezett, minőségi közös munka mennyire időtálló értéket hozhat létre. Kóstolhatunk sört, a bátrabbak még egy sörcsapoló minitanfolyamot is elvégezhetnek, amiről okirat is készül. A túra végén pedig a Gravity Bar (mely Dublin második legmagasabb építménye) ablakaiból 360°-os körkép tárul a szemünk elé, ahol elfogyaszthatjuk a cég ajándékát, egy pint frissen csapolt Guinness sört. Ez így együtt tényleg a fellegek közé repíti az embert. Mindenkinek ajánlom, ha csak tehetitek látogassatok el ide.

Guinness Storehouse, Dublin
[ez a link a minivideókhoz vezet, érdemes rákattintani]

De miért is említem mindezt? Mert erről a kirándulásról készítettem egy minialbumot férjemnek, hazautazásunkat követően, ezt szeretném megosztani ebben a bejegyzésben.


Az album (melyet egy korábbi minitanfolyamunk keretében készítettem) címoldalára természetesen az ajándékozottról került egy fotó, miután elvégezte A Tökéletesen Csapolt Pint tanfolyamot, a sörgyárban (erre a fotóra egyébként nagyon büszke vagyok). Narancssárga háttérkartont használtam alátétként, alulra pedig az album címe került, az eredeti szóróanyagból vágtam ki egy szeletet.


Az album alapja két félbevágott scrapbook papír (egy fekete háttérkarton és egy sárgás mintázatú scrapbook papír), amit háromba hajtottam, s egyet közülük összeragasztottam. A kinyitott minialbum egyik oldalára fényképeket tettem, s majdnem minden képhez tartozik egy-egy kommentár is. Továbbra is főként narancssárga alátéteket használtam, egy kivételével, hogy ne legyen olyan egyhangú az album. A képeken: Matyi Arthur Guinness foteljében, mi hárman Andival a kóstolóval a kezünkben, Matyi, amint sört csapol és egy névre szóló tanúsítvány, hogy ő most már a Guinness serfőzőmesterének hivatalos tanonca. :)


A minialbum másik oldalára - hiszen scrapbookos vagyok - feltétlenül kellett két zsebet elhelyeznem, hogy tudjam hová gyűjteni annak bizonyítékait, hogy valóban ott jártunk. A zsebekbe került az eredeti belépőjegy, valamint néhány emlék beszkennelt és lekicsinyítve nyomtatott változata is (oklevél a sörcsapolásról, a 250 éves sörgyár szórólapjának borítója, a souvenir shop blokkja, egy korabeli guiness reklámképeslap), és két kommentkártya a személyes gondolatoknak. Végül három kép a különböző gigantikus feliratokkal a gyár oldaláról és kapuiról - melyek mellett szívesen pózoltunk. Az alátétek ismét citrom- és narancssárgák, az utolsó oldalon még egy fekete alátéttel. Az egyik oldlhoz a fekete háttérkartont téglamintás domborítással tettem egyedibbé (fiúsabbá, stílusosabbá).


Végül, a minialbum hátsó oldala, ahol ismét egy portré az ajándékozottról, ismét a citromsárga alátéttel, feketével kiegészítve. A dátumbélyegzőt és a mini betűbélyegzőket fehér zseléstollal festettem meg, így tökéletesen fedő réteget tudtam bélyegezni a strukturált felületű kartonra.

Info: A fotókat az albumról még akkor készítettem, amikor a kommentárokat még nem írtam rá a kis címkékre. Azóta már, természetesen, nem üresen tátonganak ezek a kis blokkok. Remélem, megbocsátjátok nekem, hogy ezúttal diszkrétebb vagyok. :)

Technika: Hagyományos Scrapbook
Felhasznált hozzávalók: Black Magic Core'dinations háttérkarton, Narancssárga és sárga színű Yabo fotókarton, Ooh La La: Get in line kétoldalas háttérpapír, Metálos színű csőszegecs, Ooh La La: Playful kétoldalas háttérpapír, Tim Holtz: Old Paper distress tinta

Sokan tudjátok rólam/rólunk, hogy testvérem Írországban, Dublinban él, s az ő meghívására évek óta ott, Vele tölthetek egy-egy hetet. Ezeket a kirándulásokat - jó scrapbookoshoz híven - rendszerint végigfotózom, s hellyel-közzel scrapbook emlékoldalakat is készítek belőlük. Úgy gondoltam, megmutatom az ezekről az utazásaimról készült scrapbook alkotásaimat itt a blogon, hogy így nyár közepén kedvet csináljak azok számára, akik arra a tájékra igyekeznek, illetve, akik utazásos élményeik megörökítése ürügyén terveznek leülni scrapbookozni mostanában.
Digitális oldalak - Minialbum - Utazós album [rövidesen]
A bejegyzésemben bemutatott minialbum egy elég egyszerű és könnyen elkészíthető albumötlet, talán idén Te is összeállítod a sajátodat az idei nyár egyik eseményéről leírásom és fényképeim alapján? Szívesen veszem, ha megosztod velem is akár itt, akár a Scrapbook.hu galériájában!

Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Budaházi Brigitta/Gigi

Megjegyzések

Rucola Designs üzenete…
Teccik, naná! :)
Eszter üzenete…
Nagyon jó lett, Gigikém!
Janka üzenete…
jó lehet ez a sörgyáras látogatás. na, majd egyszer! :)
Gabi üzenete…
A sört én sem szeretem (bezzeg a halacska finom borocskában úszva ... :-) ), de ezt a gyárat én is meglátogatnám, és az is biztos, hogy ott megkóstolnám a sört is. Az albumot persze tetszik - de hát melyik nem ??