Scrapbook lakásdíszek az Otthon & Kert magazinban

Kedves Olvasóim!
A scrapbook technika olyan sokrétű! Megfordult már a fejünkben, hogy nem csak albumoldalakban gondolkodhatunk, ha érzéseinket szeretnénk valamilyen megfogható formában átörökíteni az utókor számára? Körülvehetjük magunkat olyan tárgyakkal, amelyeket lehet, nem készítettünk volna el, ha nem találkozunk a scrapbookinggal.

Külföldi blogokon és galériákban találkoztam először olyan alkotásokkal, amelyeket készítőik arra szántak, hogy lakásuk különböző pontján elhelyezve hirdessék: itt bizony egy scrapbookos lakik! Néhány példa:


  • Gyerekszobák falaira kerültek a kis lurkók legfrissebb kalandjának helyet adó ízlésesen díszített képkeretek.
  • Az édesanya alkotószobájában vagy a lakás kreatív tevékenykedésre szánt sarkába került gazdája keresztnevének nagy méretű kezdőbetűje - persze ez is feldíszítve, rajta az anyuka vidám fényképével.
  • A hálószoba egy szerelemről szóló falidíszt kapott egy kedves idézettel és közös képpel.

A lényeg, hogy mindegyik olyan, amit nap mint nap lát a család, s melegség fogja el a betérőt is, ha csak ránéz. Jómagam annyira kedvet kaptam ehhez, hogy még 2008-ban rendeltem egy könyvet az Amazon-ról, amely csak és kizárólag lakásdíszként elkészíthető scrapbook alkotásokról szól. A Show it off! c. angol nyelvű könyv egyrészről egy inspriációbomba, tele van jobbnál-jobb ötletekkel, másrészt egy kivételesen szépen fényképezett, gyönyörű album is. Mindenkinek ajánlom, akinek lehetősége van rendelni, és tud angolul. Itt lehet megvásárolni (én is innen rendeltem anno).

Bejegyzésem célja, hogy rávilágítsak, a karácsony közeledtével íme, ilyen ajándékkal is meglephetjük a családunkat. Akár a szűk, kis családunk, akár a távolabb, velünk nem egy háztartásban élő szeretteinkről van szó, ilyesmivel is meglephetjük egymást - vagy magunkat.

Az Otthon & Kert c. magazin szerkesztősége hasonlóképpen gondolkodott és az a megtiszteltetés ért, hogy a minap felkért engem arra, hogy néhány alkotásomon keresztül mutassuk be együtt olvasóiknak a scrapbookozás és a lakásdíszítés kapcsolatát. Mondanom sem kell, milyen örömmel mondtam igent, s így az újságba bekerülhetett három munkám! Újabb lehetőség, hogy olyanok is találkozhassanak ezzel a speciális, életigenlő életfelfogást is magába foglaló tevékenységgel, akik még eddig sosem hallottak róla.

Ajánlom hát figyelmetekbe az újságárusoknál már 2 hete kapható Téli számot, amely kivételesen gazdag a jó olvasmányokban! Nekem nagyon tetszettek a különféle lakásdíszítési, lakberendezési ötleteik, karácsonyi hangulatot varázsló tippjeik, a könnyed hangvételű, mégsem bulváros interjúik. Az egész magazinról az volt a benyomásom, hogy teljesen igényes, klassz lap. Rég nem vettem már magazint s ez most tényleg megérte. Jó, mondjuk az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy kapásból megvettem belőle gyorsan négyet, hogy anyukámnak, férjem szüleinek és húgomnak is adhassak belőle emlékül.

A 295,- Ft-ba kerülő 68 oldalas magazint keressétek az újságárusoknál és az élelmiszerbolt-hálózatokban.

[Kiegészítés: A cikket időközben rendelkezésemre bocsátotta a magazin, így a bal oldali képre kétszer kattintva elolvashatjátok.]

Szóval, ez volt az az indok, ami miatt lecseréltem néhány napja internet-szerte a profilképeimet. Tucsek Tündének tartozom ugyanis köszönettel a kiváló fotókért, amelyek az újságba kerültek. Szeretettel ajánlom Tünde honlapját, böngésszetek rajta bátran! A babapillanatok.hu szintén Tünde honlapja, amely, mondanom sem kell, csupa-csupa megható családi emlék megörökítését tűzte ki céljául. Sőt, még hagyományos scrapbook albumot is lehet az elkészült képekből rendelni, amelyet egy kedves scrapbookos társunk készít! Klassz!

Végezetül, hadd ajánljak Nektek kedves barátaim alkotásaiból néhány lakásdíszt, amelyek scrapbook technikával készültek:
Varga Franci: Fotókockák
Hámos Beáta: Különleges fényképtartó
Korsós Szabina: Vászonkép

Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

Toni üzenete…
Rávetettem magam a magazinra (tegnap vettem meg, de még nem volt időm átolvasni). Nagy dolog egy ilyen igényes újságba bekerülni! Tiszta szívből gratulálok!
Bíró Ágnes üzenete…
Amindenit! Gratula! Holnap szaladok, megveszem! :)
A fotó rólad pedig szuper!
Kata üzenete…
Hű de klassz! Gratulálok! :) Sejtettem hogy valamilyen újságcikk kapcsán születtek az új fotók Rólad! Remélem be tudom én is szerezni ezt a példányt!
kreatívhit üzenete…
Szia Gigi!
Nagyon örülök hogy sok sok ember fog olvasni tőled a napokban arról amit annyira szeretsz és kezdettektől képviselsz.További sok sikert és remek évzárást.
Unknown üzenete…
Szívből gratulálok, holnap tűzök és megveszem :) Köszönöm, hogy belinkelted többek között az én képemet is :irulpirul: :)
Budaházi Brigitta üzenete…
Köszönöm mindazt, amit írtatok! :) Kedvesek vagytok.
Névtelen üzenete…
Great post, I am almost 100% in agreement with you