5

Esküvői emlék

Kelt: 2008. szeptember 1., hétfő Téma: , Bejegyezte: Budaházi Brigitta

Az esküvői fotóinkat már előhívásuk után beragasztottam az egyik nászajándékba kapott fényképalbumba. Nagyon kis csinos, fehér oldalak, színes képek, áttetsző papír az oldalak között - mint, gondolom mindenkié. De aztán két éve jött a scrapbooking és rájöttem, ez nekem így kevés. Fel kell turbóznom a szimpla oldalakat, vagy méginkább: készíteni egy másikat!
Ma végre elkészültem az első hagyományos oldallal, ami az esküvőnkről szól. Íme. :) Egyenlőre a családi scrapbook albumunkba kerül, aztán, ha már sok lesz belőle, talán átrendezem egy külön albumba.

Az oldal készítésének apropóját egyébként az is adta, hogy a magyar nyelvű Scrapbookozz velünk e-magazin augusztusi száma CSAKIS az esküvővel foglalkozik. Ötletek digitális és hagyományos esküvői albumok összeállításához, 9 féle scrapbookos nászajándéktipp, lépésről-lépésre bemutatott meghívók és vendégkönyvek, fotózási tanácsok. No, és a szokásos freebie-k, azaz ingyenesen letölthető scrapbook kiegészítők. Amelyeket a digitális scrapbookosok fájlformátumban, a hagyományos technikát kedvelők pedig kinyomtatva is fel tudnak használni.

Így tettem most én is. Kinyomtattam az egyik esküvői matricát a magazinból letölthető készletből egy albumpapírra. Így kaptam egy szuper alcímet az oldalamra. Mollee-tól nemrég kaptam ajándékba egy csodálatos papírkészletet, aminek az egyik legszebb oldala ez a barna háttérpapír, ez lett a kiindulási alap. A színösszeállítást aszerint alakítottam, hogy domináljon rajta ez a testszínhez közelálló fáradtrózsaszín, ami a boldog arcokat emeli ki a fényképen. Ehhez a fehéret és a feketét tettem még rá, az ifjú párt szimbolizálandó. Bár még fekete háttérpapírt soha nem használtam a hagyományos oldalaimon, nem bántam meg. Egy törökmintás csodát választottam (szintén Mollee-tól van! Annyira köszönöm!), és finomítottam rajta egy kicsit: kézzel végigvarrtam a fő motívumok mentén. A fehér papírcsipkét sk. készítettem egy mintavágóolló és egy pontozó segítségével. A fémdíszekkel egy kis ünnepélyességet szerettem volna becsempészni az oldalba. Külön szeretném kiemelni a fénykép sarkában lévő gyönyörű horgolt virágot, amit Varga Franciska készített számomra (Köszönöm Franci!). Annyira feldobja az oldalt, és nagyon stílusos is, mert a ruhám felső része is hasonló virágokból állt...


Technika: Hagyományos scrapbooking
Felhasznált hozzávalók: Albumpapírok: K&C Designer Papers 12x12(Roam Two Sided); chipboard számok (Mollee ajándéka); horgolt virág: Varga Franciska; Fémdíszek: Rayher (csőszegecs és horgony), K&C Life Journey Metal Art (fotósarok); Miltonkapcsok: Rayher (kicsik) és Kreatív Hobby (nagy); Folyékony kréta: Color Box


Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

5 vélemény érkezett eddig:

 1. Beandy írta...

  Nagyon szép. Először furcsa volt, hogy nem világos egy esküvői oldal, de aztán azt hiszem pont ettől lett különleges. A legjobban a varrást szeretem rajta.

 2. Ismét szépségeset alkottál. :) Nagyon tetszik a különlegessége - és milyen igaz - hiszen az esküvői oldal nem csak fehér és arany lehet, szerintem tökéletes a színválasztás. Az apró kiegészítők szintén nagyon jól harmonizálnak és megtalálták a helyüket. A kommentárban pedig azt hiszem felülmúlhatatlan vagy!!! Szintén tetszik, hogy címként a dátumot választottad és persze az alcím is tökéletes! ;) Franci virágjáról és a fémveretekről pedig már ne is beszéljünk!!! *thumbs up*

 3. Izzie írta...

  Ez is mint minden oldalad csodálatosan szép!Nekem is nagyon tetszik a varrott rész!Én,ha ránézek egy ilyen esküvői képre jól megnézem a násznépet is,keresem az ismerősőket :))).Persze nincs közös ismerősünk,ezt általánosságban mondtam.

 4. Linsey írta...

  Csodaszép! A varráson elámultan! Szépek a színei, nagyon harmónikus, szép oldal! Tetszik, hogy nem hagyományos, világos összeállítás.

 5. Kolibri írta...

  Nagyon klassz oldal!!! Nagyon tetszik a háttér, a kiegészítők és a harmónia amit megalkottál! Szuper!! :)