Továbbra is tavaszi hangulatban

Hosszú ideje nem alkottam "igazit" - ahogy magunk között a hagyományos scrapbookingot sokszor emlegetjük. De, most végre megint belevetettem magam kedvenc időtöltésembe. Az oldal elkészítéséhez legalább két apropó szolgált. A Rayher kiírt egy pályázatot, és az aktuális kihívás a Magyar Scrapbook Portálon is a tavasszal és a zöld színnel volt kapcsolatos, így, hát kombináltam a kettőt és így született meg ez a "Picikénk" c. oldal. Mind a két fiamnak készül egy-egy album a gyermekkori éveiről. Folyamatosan bővítem mindkettőt, ezúttal Balázs albumja gyarapodik egy újabb oldallal.

Az oldal elkészítése előtt eldöntöttem, hogy mely fényképeket szeretném felhasználni. Ezután hosszan néztem a képeket, figyeltem, melyik részlet, milyen téma, milyen motívum lesz az, ami "megszólít". Végül a koszorú mellett döntöttem. Három enyhén kanyarodó, szabadkézzel rajzolt papírcsíkot vágtam ki, amelyeket először sűrű cikk-cakk öltéssel varrtam az alapkartonra. Kapóra jött, hogy mind a négy papír egy készletből származott. Ez lett az egyik "koszorú".

A másik "koszorút" a virágfüzérekből és a kacskaringós bélyegzőkből alakítottam ki. Talán furcsa, hogy egy kisfiúról szóló oldalon ennyi virág van. De annyira tetszenek ezek a különböző virágok és úgy illettek a tavaszhoz ... no meg, a koszorúhoz! Nem tudtam kihagyni. :)

Mivel ilyen virágos-babás lett az oldal, ezért választottam a barna színt a bélyegzéshez, a kommentár és az alcím betűinek színéhez. Bár, ha jól meggondolom, lehet ezek az indák is inkább lányosak... :D No, de sebaj! Lesz még ebben az albumban vérbeli fiús összeállítás is! ;)

Technika: Hagyományos Scrapbooking
Felhasznált hozzávalók:
96% -ban Rayher hozzávalók, azaz:
albumpapírok, zöld egyszínű karton, filc virágok, gomb, fém cimketartó, milton kapcsok, apró papír virágok, epoxy "B" betű - Rayher
chipboard virág - Basic Grey
sárga egyszínű karton - Bazzil Basics
kacskaringós bélyegzők - Rhonna Farrer clear Stamps
barna és zöld kréta - ColorBox Fluid Chalk

Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

krisssz üzenete…
Szerintem nagyon szép lett és egyáltalán nem lányos. Finomak a színei, nagyon jó az elrendezés, és nagyon tetszik a varrás rajta. Nem is értem, hogy lehet kartonra varrni:) Egyszer persze talán kipróbálhatnám:)A sárga virág meg szuper ahogy visszaköszön a kép sarkában. ezzel oda is vonzza a tekintetet Balázs cuki képéhez:)
Unknown üzenete…
Egyszerűen gyönyörű!
Kata üzenete…
Fantasztikusan szép! Nagyon szeretem a kacskaringós vonalakat.
Szerintem babás-kisfiús képekhez még illenek ezek a nőiesebb kiegészítők is, a színek ellensúlyozzák ezt. A varrás elsőre felhívta a figyelmemet, tökéletes..Meg minden apró részlete is. És jó volt olvasni hogy készült, látni a részletfotókat. A pályázaton pedig tuti esélyes vagy :-)
Szunyo üzenete…
Nagyon szupeeer! Az apró részletek is tökéletesek!
(Nem hiszed el: épp egy "hagyományos" sb-n dolgozom, de psszt! És lesz rajta varrás, meg virág. Hehehe. ;))
Annyira szépséges lett ez az oldalad (is)! És szerintem Balikához abszolút illenek ezek a virágok és indák!
A varrás felett még mindig nem tudok napirendre térni, annyira fantasztikus lett! Tökéletes!
És olyan büszke vagyok, hogy én személyesen is simizhettem. :)
Unknown üzenete…
Szia Gigi,

Rhonna Farrer bélyegzőit lehet itthon kapni, vagy csak neten lehet megrendelni őket? Még sosem láttam boltokban, de nagyon tetszenek.

köszi,
Nóri