Bölcsődés emlékek

Végre végre ismét hagyományos, ragasztott, krétázott szélű, ollóval vágott "igazi" oldalt készítettem! A téma: Balázs és a bölcsi (de a kommentárt olvasva, inkább anya és a bölcsi ;) ). Nagy örömmel foglalkoztam vele. Nemcsak azért, mert a vadiúj scrapbook-sarkom első "gyümölcse" (húú, de jó úgy alkotni, hogy minden egy kéznyújtásnyira van és nem kell a munka végeztével a szekrény mélyére elpakolni mindent!). Azért is jó volt dolgozni ezzel az oldallal, mert Balázsnak már régóta tartozom azzal, hogy megkezdem az ő saját albumját! Jaj, de jó volt belekezdeni!


Az összeállításon sok-sok tecnikát alkalmaztam: kézi vágás, krétázás, vannak matricák, felvarrt gomb, miltonkapcsok, szalagok, chipboard díszek (végre!!), varrógéppel díszített szegélyek. Az oldal érdekessége, hogy most először, nem "készre előhívott" képeket használtam, azaz nem szerkesztettem meg előre a fényképeket. A meglévőkből dolgoztam. A kommentárt kézzel írtam, mert nemrég tanultam Heidi Swapp könyvéből, hogy a kézzzel írt kommentárt semmilyen írott betűtípus sem helyettesítheti.


Élvezetes volt az apró részleteken dolgozni: kézzel festeni a chipboardokat (előre vágott, öntapadós, vastag sajtolt karton-alakzatok), felragasztani a címbetűket, felvarrni a bölcsis egyencucc részletére hasonlító kantár gombját.
Egy érdekes részlet van még: a bölcsiben készült képek pillanatfelvételek, így a nagy képen például rajta volt a gondozónő mutató keze is. :S Hogy ezt valahogy eltüntessem, kivágtam félkörben a képet. Tulajdonképpen innen indult az egész elrendezés is, ami saját ötlet. :)


Az egész beszámolóhoz még hozzátartozik, hogy (mint bizonyára látszik), az összeállítás minden darabja egy albumkészletből származik. Ehhez a készlethez pedig a Krea-tipp múlt heti akciójának köszönhetően kedvezményes áron jutottam hozzá. Egyből rendeltem is kettőt, egyet Márkónak, egyet Balázsnak. A Márkóról készült oldalak már ismerősek lehetnek a könyvemből. Most már Baliról is készülhetnek sorban, ebben a stílusban.
Íme a pénteki "zsákmány" egy része. Ezen kívül, minden, amit még használtam az oldalon, hazai beszerzés.

Technika: Hagyományos Scrapbooking
Hozzávalók: Tommy's Toys albumkészlet (karton, albumpapír, domborított karton, betűmatricák), Fluid Chalk (folyékony kréta), Basic Grey Chipboard Elements, Basic Grey Chipboard Mini Monos, szalagok, miltonkapcsok, gomb, toll: Marvy Uchida Medallion savmentes fekete toll


Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

krisssz üzenete…
Nagyon tetszik, annyira személyes, szívetmelengető az egész. Nekem a digi a kedvencem, de látom, hogy a kézivel sokkal többet lehet elmondani.
Szunyo üzenete…
Csodaszép, szívet melengető oldalak! :)) (Egy kis technikai kérdés: a kezdőoldal képekerete alól hogyan lehet eltávolítani az odarakott képet? Merthogy az esküvői albumon is van ilyen és nem jobban mutatnánk ott mi? :D)
Budaházi Brigitta üzenete…
Köszönöm mindkettőtöknek!
Krissz: ezzel én is pont így vagyok! Imádok digizni, de az is olyan jó, amikor "fogdosni" ;) is lehet a cuccokat! És, tényleg többet mond.
Szunyó: én eddig kétféle megoldással találkoztam. ez a fajta, ami a gyerekekről szól, ennek az egész borítója egy nagy tasak. csak ki kell húzni és a régi kép helyére ragasztani az újat. ha olyan a te esküvősöd, mint ami a könyvemben van, abból a borítón lévő fém képkeretben lévő képet fölfele tolva, a fóliával együtt el lehet távolítani. és aztán már csak cserélni kell. remélem a Tiéd is ilyen. :)
Szunyo üzenete…
Köszi! Olyaaaan! :D
Szuperjó oldal lett! Gyönyörűek a színek és a szavaid! :) Szép a kézírásod!!! Összességében : HIPER-SZUPER!! :)
Unknown üzenete…
Gigi, ez az oldal nagyon szép lett. Örülök, hogy ilyen részletesen leírtad, hogyan készült, teljesen belelkesültem tőle.
A jobb felső sarokban a kantárt utánzó szalag-gomb megoldás zseniális. :)
Szuper, hogy használod a saját kézírásod. :)
Kösz, hogy megmutattad a készletet kibontva.Így tök jól látszik mennyi minden van benne. Én még mindig fogom a fejem, hogy figyelmetlenségből lemaradtam erről az albumakcióról. :(
Várom a többi oldalt, biztos nagyon szép 'scrapbook' lesz. :)
Wow, nagyon jó így látni kibontva a 'zsákmányt'!! :) Az oldal pedig tökéletes - alig várom, hogy lássam a folytatást!!
Attila Faragó üzenete…
Nagyon szép!
Mit szólt hozzá a nagy-kisfiú?

Csak kíváncsiskodásként - mekkora a kép?
Budaházi Brigitta üzenete…
Köszönöm kedves szavaitokat, nagyon kedvesek vagytok! :)
A: Az oldal mérete 12x12 inch, azaz kb. 30,5x30,5 cm, Bali nagyon szereti, többször meg kell neki mutatnom és felolvsnom a szöveget. Eközben türelmesen hallgat, okosan néz, és közben a képekre mosolyog :)