Angol nyelvű bemutatóm a CHA-n (videó) - vászonkép mixed-media technikával

Kedves Olvasóim!
Az idei amerikai útról szóló írásaim egyikében már említettem, volt egy különleges vendégünk a standnál - egy riporternő a kollégájával, aki filmre vette az egyik, ott készült vászonképem elkészítési folyamatát. Nos, ez a videó felkerült a ScrapTime blogjára és YouTube csatornájukra is. Ezt a videót nézheted meg most.

Magáról a videó rögzítésének körülményeiről hadd írjak néhány szót, bevezetésképpen. Kint a CHA-n a standokon többféle tevékenység zajlik.

  • Az óriás kiállítóktól hangos és látványos "hajcihőre" számíthatunk (pl. a Graphic 45 standján, ami a mi standunk melletti Kaisercraft mellett kapott helyet) mindig akkora sikítás és nevetgélés volt, mintha non-stop stand-up comedy előadás zajlott volna. 
  • Más kiállítóknál is intenzív interakció zajlik az érdeklődők és a standgazdák között: workshopokkal, show-elemekkel, élő termékdemonstrációkkal csalogatják oda az érdeklődőket (viszonteladókat, termékforgalmazó nagykereskedőket, gyártócégeket) standjukra, ahol aztán a kiállított termékek és mintaalkotások kapcsán elindulhat a csevegés vagy épp az üzleti célú beszélgetés. 
  • Vannak olyanok, akik a termékeiket kiállítják, beszéljenek azok helyettük, s türelmesen várják, hogy a látogatók megálljanak, s beszédbe elegyedhessenek velük. 
A Pentacolor standja a második csoportba tartozott. Mintaalkotásokat tettünk ki egy forgatható állványra (scrapbookoldalakat és címkéket készítettem, Pentart termékek felhasználásával), nagy képkereteket helyeztünk ki, s a keretek szintén a benne látható termékekkel voltak díszítve, az állványok roskadoztak a termékektől, a demonstrátori pultnál pedig, én pörögtem, mint egy ún. televíziós vásárlás bemutatóembere. :)

Abból a célból, hogy felhívjuk a figyelmet magunkra, élőben alkottam, miközben annak, aki megállt, magyaráztam a termékekről. Vagy épp, átkísértem őket a tőlem két lépésre felállított állványhoz és a stand hátfalára akasztott képkeretekhez, s képről-képre haladva beszélgettünk arról, mi miért értékes, előnyös, s, mint alkotó mit találtam magukban a termékekben érdekesnek. Ha pedig megvolt az érdeklődés, természetesen a vezetőség folytatta az üzleti megbeszéléseket, én mehettem is vissza a pultomhoz. :) Magukról a termékekről két szempontból is könnyű dolgom volt beszélni. Amiatt is, mert (a legújabb fejlesztések kivételével) már másfél éve dolgoztam velük, s, igazán megszerettem jó párat. De, azért is, mert scrapbook oktató, illetve kereskedő is vagyok egy személyben, ezért fel tudtam mérni, hogy a stand látogatóját éppen milyen szempontból érdeklik a termékek. Volt, akit az alkotói folyamat lépései érdekeltek, volt aki az egyes termékcsaládokról akart összefoglalót hallani, s még mások azt szerették volna tudni, hogy én mint scrapbookos, mit látok ezekben a termékekben, miért kedvelem, mik az előnyei számomra? Tök izgi volt váltani erről-arra. :)

Nos, az egyik ilyen alkalommal - még kamera nélkül - egy nagyon kedves kanadai hölggyel ismerkedtem meg, aki többször visszajött még a standhoz a bemutatóm után, a főnökséggel is tárgyalva. Ezen a bizonyos reggelen pedig jelzett, hogy kb. fél óra múlva jönnek és akkor felvennék, ahogy ott helyben összeállítok élőben egy alkotást, s, már ott sem voltak. Na, ettől nem kicsit izzadtam le - hiszen, aki készült már kiállításra vagy termékbemutatóra, tudja, némi előkészítést igényel nem csak praktikusan, hanem fejben is egy ilyen helyzet. Extra gyorsan kellett kitalálnom, mit fogok csinálni, mindaz, hogyan fog mutatni videón, bekészítettem a szóba jöhető termékeket, s, gyorsan eldöntöttem a sorrendet - s, már ott is voltak. A ScrapTime egy kanadai illetőségű blog, írója, Christine  módszeresen tudósított a CHA-ról, mini spotokat rögzített, szinte mindenről. (Aki tud angolul, az velem együtt mosolyoghat, például azon, hogy az "én" spotom végén kit konferál fel, ki lesz a következő videóban. :) Hehehe )

Most pedig, jöjjön a videó. Előre szólok, hogy a profi angolosok nyilván észreveszik majd, a néhol helytelen fogalmazást és, hogy alkotás közben akadozva beszélek. Nos, nem kicsit izgultam, hogy sikerüljön, mert vágásra nem volt lehetőség. Csak egyszer tartottunk egy rövid szünetet, amíg megszárítottam a glitterpasztát, majd látjátok. Rögtönzést, improvizációt láthattok részemről, meglehetősen mély vízben. Utólag már, amikor belegondoltam, hogy ebben a környezetben ez az élményem is megvolt - és azt mondhatom, azt a paszta, te jó ég, ez is kipipálva... hűddddegizdavagyok - akkor már boldog vagyok és nagyon örülök, és büszke vagyok rá, hogy rögzítésre került. :) Szinte "Rómát látni és meghalni", ugye... :D


Amikor befejeztük a felvételt, Christine-ék távozása után, még tovább dolgoztam a vászonképen, mert túl sötétnek éreztem a kontúrokat. Egy kis dicsfényt (halo) tettem az angyal köré fehér gesso-val, de minden mást változatlanul hagytam.





  • Az erről szóló angol nyelvű blogbejegyzést itt találjátok, néhány komment is olvasható, aminek nagyon örültem. ♥ :
    Ep. 1009 – Demo from Pentacolor
  • A fenti  vászonképemről további közeli képeket, az elkészítés folyamatának magyar nyelvű leírását és részletfotókat ebben a blogbejegyzésemben láthattok:
    A CHA-n scrapbookozom 2. 

Köszönöm, hogy ma is itt jártál.
Barátsággal üdvözöllek:
Budaházi Brigitta, Gigi

Ui: A videóban látható termékek 2015. március 1-jén kerültek be a Pentacolor kínálatába. Mindenki keresse a viszonteladóiknál, s rövidesen a Scrapbook.hu ismét megnyíló webáruházában is - aminek megnyitásán jó ideje dolgozom, s már nem várat sokáig magára. :)

Megjegyzések

Rucola Designs üzenete…
Minden szempontból le a kalappal!!! Még jó, hogy nem volt időd előtte izgulni! :D Csúcs!!!
Budaházi Brigitta üzenete…
:) Köszi szépen, Ildi.
Secima üzenete…
Ez most a kedvenc videóm!!! Gigi, zseniális vagy!!! Nagy-nagy gratula neked!!!
Eszter(beszteri) üzenete…
És egy kalapemelés jár tőlem is. :) ÜGyes voltál nagyon!!!!!! ♥