Benne vagyok a Praktika magazinban

2006-ban, amikor elkezdtem scrapbookozni, még nem gondoltam, hogy a mai nap eljöhet. Aztán 2007-ben, amikor úgy döntöttem, hogy az albumkészítés magyarországi népszerűsítését választom a következő életszakaszom céljául, egy távoli vágyálomként lebegett ez a nap előttem. Végül, hosszas várakozás után, ma ez az álom valóra vált: a scrapbook oldalam nagy méretben szerepel a hazai kézműves szaklapban, a Praktika magazinban.


Sokat jelent ez mindannyiunk számára, akiknek már egy ideje (talán hozzám hasonlóan évek óta) életformájává vált az életélmények e sajátos módon történő megörökítése. Jó látni, hogy a scrapbook egyre több publicitást kap a médiában, és, nagy öröm, hogy ebben nekem is részem lehet. Igen, nagy dolog ez számomra is, hiszen elsőként szerepelhet egy komplett scrapbook oldal ekkora méretben a hobbitechnikák sorát bemutató magazinban. Úgy érzem, nagy utat tettünk meg idáig, de most, hogy a 40.000 példányban megjelenő magazinban másodszor szentelnek ennek a témának egy teljes cikket (áprilisban a Yabo minialbumok is szerepeltek az újságban), ez már mindenképpen előrelépést jelent azon az úton, hogy még több ember ismerkedhessen meg az albumkészítéssel Magyarországon.

Köszönöm szépen a Praktika magazinnak, elsősorban Mohácsi Anikónak, hogy ez a cikk létrejöhetett.

A mostani, 2011. januári számban a Karácsonyesték megörökítéséhez készítettem egy inspirációt, hiszen ennek van most itt az ideje. Büszke vagyok rá, hogy a cikk szerkesztője maga kért fel az illusztrációs oldal elkészítésére, s én boldogan mondtam igent. Egy 2009-es Karácsonyesténket dolgoztam fel, amely a gyógyulásomat követő első karácsonyunk volt. Talán a legboldogabb életemben.  (Az újságban szereplő változaton, az újságolvasók kedvéért a szerkesztéskor, jó indulatból a szerkesztők a dátumot digitálisan "aktualizálták" :), ezért akik ismernek, ne csodálkozzanak a dátumon. Az oldal egy két évvel ezelőtti emlék megörökítéséről készült.)

A Praktika magazint megvásárolhatjátok mától az újságárusoknál, illetve a DigitalStand  honlapon is (ezt tudtátok?). Nekem már van belőle egy példányom! :)




Az oldalamat az újság engedélyével itt is mutathatom. A magazinban közeli részletfotókat, és az elkészítés menetét is olvashatjátok. A mellékletben pedig szerepel az oldal vázlata, és az íves képalátét kivágható sablonja is! Jó olvasást kívánok! Remélem, hogy a cikk minél több embert késztet arra, hogy az idei Karácsonyestéjét scrapbook technikával is megörökítse.

Az alábbiakban felsorolom a cikkben szereplő alkotások hozzávalóit is, hátha valaki kedvet kap azok elkészítéséhez. A hozzávalók megvásárolhatók a Scrapbook.hu webáruházában.

Külön öröm, hogy a négyoldalas cikk egy másik sztenderd ajándéktípust is bemutat, a scrapbookos technikával elkészíthető Yabo naptárakat! Pont olyanokat, amilyeneket a legutóbbi Scrapbook Klubnapon mi is készítettünk. 

Karácsonyeste 2009.
Technika: Hagyományos scrapbooking
Felhasznált hozzávalók: Bo Bunny: Noel Holly, Stripe és Postcards scrapbook papír; bordó és olívazöld strukturált háttérkarton, Advent 2011 - chipboard címfeliratok, borvörös csillámos ragasztó, csipke, gombok, dekorolló, kávé.












Köszönöm, hogy ma is itt jártál.
Szeretettel üdvözöllek:
Budaházi Brigitta/Gigi

Megjegyzések

Bíró Ágnes üzenete…
Gratulálok a megjelenéshez Gigi! Igazán szép, ünnepélyes oldalt készítettél, öröm ránézni!
Ma mindenképpen megveszem a Praktikát... de lehet kipróbálom a Digital Standot:)
Janka üzenete…
Én is gratulálok! Amint hazamegyek, megveszem én is :)

Az oldalad csudaklassz lett: gigis, az ódon karácsonyok hangulatát idéző.
Réka üzenete…
Óóóóó Gigi, ez vmi elképesztően szép lett. GRATULÁLOK! Óriási elismerés egy ilyen megjelenés. (off: Képzeld, már a kezemben volt a Praktika magazin, de aztán visszatettem, mert az Otthon magazint választottam. A naptártól,ami benne van nem láttam, hogy mi a tartalom. Most mehetek vissza a Praktikáért. Tanulság: mindig az 1. megérzés a jó. :) )
Timi üzenete…
Gratulálok Gigi!!!!:DDD Ez fantasztikus!!! Veled örülök!
Budaházi Brigitta üzenete…
Köszönöm szépen, kedvesek vagytok. :*
@Ági: Te is benne vagy a cikkben szegről-végről! Vedd is meg!
@Réka: Igen, bizony! Te érezheted már egy ideje, mit is jelent! <3 A megérzésekkel pedig én is így vagyok.
Rucola Designs üzenete…
Gratulálok, Gigi.
Toni üzenete…
Ilyen nagy elismerést!!! Nagy gratula neked!!!!
Szuper!!! Gratulálok a megjelenéshez! :)
Kriszta üzenete…
Gratulálok Gigi!!!!
Merika üzenete…
Most újból gratulálok, már múlt vasárnap örültünk együtt ennek a hírnek! Nagyon jó hogy ez így van, és nagyon megérdemled már hogy a sikerélmények jöjjenek sorban. Ez így is lesz meglátod, és szívből kívánom hogy így legyen, és tovább is ilyen lelkesedéssel és örömmel népszerűsítsd a kedvenc hobbinkat! Tudod hogy sokan melletted vagyunk! Megyek Praktikát venni! pusz
Gólya üzenete…
Sok szeretettel gratulálok Gigi! Igazán nagy dolog, de sztem semmi ahhoz képest, amennyit a scrapbook népszerűsítéséért teszel! További sok sikert Neked!!!!
Era85 üzenete…
Szívből gratulálok!!!! Holnap beszerzem az újságot, és gyönyörködöm! Annyira klassz, hogy benne vagy! A Yabo-s is meg van ám. :)
altalena üzenete…
Gigi! Szívből gratulálok, ez fantasztikus dolog! Egy álmod vált valóra, és ez olyan jó érzés lehet. :)****
Névtelen üzenete…
Sok szeretettel gratulálok Gigi!!! és továbbra is ilyen lelkesedést kívánok Neked és általad magunknak is!!! :)
Annamari üzenete…
Kedves Gigi! Itt is gratulálok Neked! :) Ez egy fantasztikus dolog és nagyon örülök, hogy valóra vált az álmod! Még nem jártam újságosnál, de ki nem hagynám ezt a számot!!! ♥
kreatívhit üzenete…
Nagy kalapemelés Gigi!Örülök hogy kitartó munkádat ismételten méltányolták.Gratulálok.További sok sikert.
Budaházi Brigitta üzenete…
Köszönöm szépen mindegyikőtöknek a kedves szavakat! <3
Katalin üzenete…
Láttam az újságot, gratulálok ismeretlenül is, és sok sikert tovább is:))*
Budaházi Brigitta üzenete…
Köszönöm szépen, Katalin.