Tudatos tervezéssel :)

Kedves Olvasóm!

Tegnap volt a második Haladó Scrapbook Tanfolyam a Kreatív Stúdiónkban. Korsós Szabina és Mounier Noémi tartották, a témája pedig a scrapbook alkotások kompozícióalkotása volt. A nap az érdekes, tartalmas, rengeteg példával illusztrált, kiváló előadásra volt felépítve, majd ezt követően a Noémi és Szabi 4 munkája ihlette alkotói szakasz kezdődött. Az előadókkal együtt 18-an vettünk részt, még épp befértünk a tanfolyami helyiségünkbe.

Hadd mutassam meg mit alkottam, illetve egy fotó erejéig (Altalena jóvoltából) azt is, hogyan készítettem. :)

Az oldal témája a 2007-es gradoi nyaralásunk. A képeken Grado főterén, a polgármesteri hivatal előtti szép téren kialakított mesterséges tó hídján pózoltunk. A srácok még csak 3 és 5 évesek voltak, s bizony, még mi is szinte versenysúlyunknál voltunk a mostanihoz képest :D . Az oldal készítésekor a vidámságot és gondtalansáot akartam kifejezni, ami a képekről (és emlékeimből) árad, ezért választottam ehhez a virágos, intenzív színekben pompázó kollekcióhoz.


Technika: Hagyományos scrapbooking
Hozzávalók: Basic Grey: Green at heart kollekció: papírok, doilie (zöld áttört indás-virágos papír), kommentkártya és miltonkapcsok; Basic Grey: Kioshi chipboard betűk; Viva gyöngytoll


Noémiéktől megtanultam, hogy nem csak hárompontos módszerrel, hanem például átlósan elhelyezett díszítőelemekkel is kialakítható a fókusz, így most én ezt próbáltam ki: a 3D-ben rétegzett virágokkal folytattam a képeken jól érzékelhető perspektíva-vonalakat, hogy egyből az arcunkra terelődjék a figyelem. Kedvencem az oldal hozzávalóiból az áttört mintás doilie, azaz az indás-virágos papírdísz, ami jobbról és alulról keretezi a képeket. Igaz, emiatt teljesen eltakartam a három rétegből összeállított, tollal "összevarrt" íves papírillesztéseket, de most már mindegy. :) A gyöngytollal rajzolt pöttyök pedig, azt hiszem egy időre jellemző elemei lesznek most már alkotásaimnak - Köszönet ezért Timcsonak, aki megszerettette velem.

Az oldal négy sarkáról készült részletfotókat a Scrapbook.hu galériámba feltöltött kép alá linkeltem be. Ott meg tudod nézni, ha szeretnéd.>>



... és amit előbb említettem, íme így néztem ki a fenti oldal alkotása közben. Mivel teltház volt nekem "kispados" hely jutott, a fotón pedig meglehetősen zavarodottan mosolygok.


Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

Merika üzenete…
Gyönyörű az oldalad Gigi, nagyon tetszik!Valóban a gondtalan pihenés öröme látszik a fotókon, szépek vagytok! Sajnálom hogy most nem voltam Veletek, Lizit dajkáltam helyette, ami csodálatos volt.Örülök hogy jól sikerült a tanfolyam és telt ház volt!!!
Eszter(beszteri) üzenete…
Gyönyörű oldal lett, Gigi! Hihetetlen, hogy mit tudsz. Imádom ezt a zöld színt, de az életben nem mertem volna háttérként alkalmazni. Pedig gyönyörű lett az oldal. A pici részletekről meg már nem is beszélek... Tökéletes minden! :)
kreatívhit üzenete…
Igazán értékelem a munkádat. Jó megszemlélni és tanulni belőlük.
Martha üzenete…
Gigi köszönöm a sorsnak hogy megismerhettelek...
hogy gyönyörű alkotásaidból merítkezhetek...
személyes találkozásainkkor nyújtott önzetlen segítségedért örök hála...
Az oldaladért egyszerűen oda vagyok, de ezt személyesen, a galériában és most itt is hagsúlyozom még egyszer!!!!!! A tanfolyam kedves és elismerő méltatását külön köszönöm :)

Nézz be hozzám, vár Rád valami :)