Karácsonyi képeslapok 2.

Kedves Olvasóim!

A képeslapsorozat következő darabja ez a nagyon egyszerű mintázatú üdvözlőkártya. Rendkívül gyorsan elkészül, alig kell hozzá néhány dolog, és mégis mutatós. Ezúttal itt a blogon mutatom be az elkészítését, lépésről-lépésre. Nézzük hát, hogy is készül!

Karácsonyfa-talpas képeslap

Technika: Hagyományos scrapbooking
Hozzávalók: Piros színű képeslap-alap (Rayher: paszpartukártya+boríték); fotókartonok piros, barna és zöld színben (Krea-tipp); albumpapír v. hagyományos fehér nyomtatópapír; Karácsonyi mintás scrapbook albumpapír (Scrapbook.hu: DCWV Christmas Wishes kollekció); Sarokpecsételő (saját); csillag alakú miltonkapocs piros színben (Kreatív Hobby); Folyékony kréta (Krea-tipp: Fluid Chalk - Creamy Brown);3d ragasztópárna (Krea-tipp); kétoldalú ragasztószalag (Panton)


1. Vágjunk ki a sávos mintás albumpapírból egy 12,5x12,5 cm-es négyzetet. Tipp: Ha ügyelünk a sávok mintájára, akkor alul és felül ugyanolyan mintával kezdődik és végződik majd a négyzetünk.


2. Vágjunk ki egy 10,2x10,2 cm-es négyzetet a piros színű fotókartonból, illetve egy 9,8x9,8 cm-es négyzet is a fehér albumpapírból.


3. Válasszunk ki egy olyan sarokpecsétet, amely leginkább emlékeztet bennünket egy karácsonyfa-talpra. Bélyegezzünk vele barna tintával a fehér albumpapírra, majd vágjuk körbe a minta széle mentén 1-2 milliméternyire manikűrollóval. Ragasszuk rá a barna fotókartonra, és vágjuk körbe újra.




4. Háromszögvonalzó segítségével, az egyik csúcs körberajzolásával vágjunk ki egy kb. 7,5 cm magas "fenyőfát" a zöld színű, feliratos papírból. Ragasszuk rá a zöld színű fotókartonra és szintén vágjuk körül 1-2 milliméternyire.






5. Helyezzük el a fenyőfa hátuljára néhány 3D-s ragaszópárnát, hogy a végén a fenyőfa kiemelkedjen majd a kártya síkjából. Felragasztás előtt csípjünk le kicsit a fenyőfa csúcsából.


6. Ragasszuk egymásra a fehér és a piros kartont kétoldalú ragasztószalag segítségével.


7. Ragasszuk rá a fenyőfát, majd a fenyőfatalpat a fehér négyzetre úgy, hogy a talp kissé túllógjon a piros karton alsó szélén.

8. Helyezzük el a csillag alakú miltonkapcsot úgy, hogy előtte bevágjuk a két kartont művészkéssel. Majd simítsuk szét a miltonkapocs szárnyait a papír hátoldalán.








9. Ragasszuk rá a piros kartont a sávos négyzet közepére kétoldalú ragasztószalag segítségével, végül ezt is ragasszuk rá a képeslapalapra. Tipp: Ha állóhelyzetben ragasztjuk rá a paszpartura, azaz, a kártya alsó fele nyitható, akkor aki majd megkapja tőlünk ezt a képeslapot, állítva elhelyezheti majd lakásában díszként.



Sok sikert kívánok a képeslap összeállításához!
Köszönöm, hogy ma is itt jártál, várlak vissza néhány nap múlva egy újabb képeslappal!
Szeretettel üdvözöllek,
Gigi

Megjegyzések

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a képeslap-sorozatot! Igazán inspiráló és mostmár aztán tényleg ideje nekiállni a képeslapkészítésnek! Ennyi szépség láttán! Köszönöm a jobbnál jobb ötleteket, amelyeket a bemutatott projekteken keresztül ismerhetünk meg!
Névtelen üzenete…
Igaz, igaz, vészesen közeleg a karácsony, s nálunk is vannak komoly kreatív tervek.

Van kedved saját scrap képedre formálni ezt? :)