Az élet pillanatai

Otthonunk legújabb, scrapbook technikával készített dísztárgyát férjemnek készítettem, aki egy heti távolléte után hamarosan hazatér. Barátnőm, Betsie tegnap ajándékozott meg egy óraszámlappal (Köszi, Betsie!! ;) ). Amikor azon gondolkodtam, milyen képet használjak fel, amit szívesen néznék akár évekig óránként, azért erre a képre esett a választásom, mert nagyon szeretem: abszolút módon kifejezi a kapcsolatunkat férjemmel. A kép még 2003-ban készült, egy családi nyaraláson Balatonfüreden.

Az óraszámlap rögtön megtetszett és egyből alkotásra késztetett. A gyors eredményben persze közrejátszott az is, hogy másik kedvenc áruházamban (a hobbiboltokon kívül), az IKEÁ-ban ismét nem kellett csalódnom: árusítanak olyan méretű (31 cm átmérőjű) órát, ami ehhez a csodához kellett (ez a fajta óra egyébként nagyon egyszerűen szét- és összeszerelhető, ajánlom mindenkinek, aki kedvet kap egy magunk képére formált óraszámlapos faliórához).

A számlap átlátszó műanyag, amire Heidi, a tervezője, a jól ismert kézírásával egy idézetet is elhelyezett: "life is not measured in minutes but moments...", amely az én szabad fordításomban valahogy így hangzik magyarul: az élet nem percekben, hanem pillanatokban mérhető. Milyen igaz, és tökéletes idézet egy órához, ugye? :)

Az átlátszó akril lap előnye, hogy alá is és fölé is el lehet helyezni díszítéseket, miközben az óralap maga finoman "lebeg" a térben. Ezt használtam ki és bolondítottam meg az egyébként (scrapbookos szemmel nézve) dögunalom óralapot. :)

Az óra bemutatásával az volt a célom, hogy láthassuk, néhány ötlettel egy hétköznapi tárgyat is át lehet alakítani egy scrapbookos otthonába tökéletesen illő dísztárggyá. Ha nincs kéznél épp ilyen átlátszó óralapunk, ne búsuljunk, a számlap beosztását mi magunk is elkészíthetjük és nyomtatott vagy papírból kivágott számokkal helyettesíthetjük.

A hozzávalók nagy részét itthoni boltokban szereztem be (*ez alól csak a csillagozottak kivételek). Élvezetes, hasonlóan jókedvű alkotást kívánok mindenkinek, mint amilyen nekem volt a mai napon!

Technika: Hagyományos scrapbooking
Felhasznált anyagok: Óra számlap: Heidi Swapp (Clock Overlays)*; Papírok: Basic Grey Infuse collection (barna - Saturate, vajszínű - Salt és mintásak - Invest és Condense), EK Success Inspirables (Barn Red Brush), mintás papír a kép alatt: Mollee ajándéka*; chipboard betűk: Basic Grey (chipboard mini monos); chipboard szív: Basic Grey (chipboard elements); filc szív: Fancypants Designs (Felt shapes - harvest)*; Betűmatricák: American Crafts (Remarks - Kennedy, brown)*; Akril pecsét: Autumn Leaves (Duly Recorded by Katie Pertiet)*; Tinta: Pretty Color (#17); Akril díszek és fém foglalatú strasszos miltonkapocs: Mollee ajándéka*; Kaparós matrica: Heidi Swapp (Scrapbook screnery)*; Toll: ZIG Memory System (Millenium); Óra: IKEA (Skarp); piros strassz saját


Köszönöm, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Ui: Ha kedvet kaptál, és készítesz hasonló faliórát ajándékba vagy a családnak, okvetlenül linkeld be egy megjegyzésbe számomra, mert nagyon kíváncsi vagyok! :)

Megjegyzések

Gyönyörűséges lett! :) Minden apró részlete a helyén - mint ahogy tőled már megszokhattuk! :) Imádom a kiegészítőket, amiket választottál hozzá - öröm lesz rápillantanotok minden órában! Örülök, hogy ilyen jó helyet talált az ajándék! :)
Kata üzenete…
Nagyon szép lett, remek ötlet!
Névtelen üzenete…
Wow, és wow. Hát teljesen odavagyok!!! Gyönyörű. És megható. Fogsz rám gondolni ha ránézel? :)
Puszi, Bea
Izabella Szabó üzenete…
Ez a tik-tak(ahogy a kisfiam hívja),nagyon szép és ötletes.A kiegészítők pedig fantasztikusak!Hát az új házunkba biztos készítek majd egy ilyet!
Milyen meleg és otthonos ötlet (és kivitelezés)!!!! Szuper!!! Öröm lehet a családi fészekben egy ilyen órára pillantani! Tuti lenyúlom majd az ötletet, ha már saját otthonunk lesz!;) Köszi érte! :*