A magyar scrapbook közösség honlapja

Jómagam is, és még számosan e blog olvasói közül tagjai vagyunk különböző scrapbookos közösségeknek szerte a világon, de, azt hiszem nem árulok el titkot, hogy mind közül a magyar scrapbook honlapot szeretjük a legjobban. Nemrég újult meg, számos funkcióval bővült, alig győzzük kipróbálni.

Az a megtiszteltetés ért, hogy már a régi oldalnál is és ennél az újnál is, a kezdetektől fogva a szerkesztők közé tartozhatom. :)
A korábbi oldalon számos cikket írtam a scrapbooking digitális technikájával kapcsolatban.
Az új oldalon, nagy örömömre, ismét nekem jutott a digitális szekció, így régi cikkeimet már frissített és kiegészített változatban fogom feltölteni.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek a honlapot. Azoknak is, akik csak most kezdtek el ismerkedni a scrapbooking-gal, de azoknak is, akik már régóta művelik, csak épp nem tudtak arról, hogy magyar nyelven is elérhető már internetes tartalom a témáról. Számos hasznos tipp, trükk, projektleírás, közösségi játékok, fórum, de ami a legfontosabb: képgaléria is található az oldalon. Így lehetőség nyílik arra, hogy mások munkáit látva, mi magunk is kedvet kapjunk újabb és újabb oldalak elkészítéséhez! Ezen túlmenően, megmutathatjuk az általunk készített összeállításokat is másoknak. Mivel a képekhez megjegyzéseket (kommentárokat) is lehet fűzni, sok-sok bátorítást és bíztatást kaphatunk a folytatásra! Engem is egy ilyen közösség indított "be" annak idején, még 2005-ben.

Bejegyzésem apropója, egy sajnálatos tény, a honlap technikai okokból ideiglenesen leállt. De, hogy a tagság ne maradjon le a folyamatban lévő eseményekről,
ezúttal a blogom picit átveszi a honlap szerepét, legalább is egy téma erejéig.

Egyik közösségi játékunk a Scrap-staféta. A lényege az, hogy kiválasztunk egy témát, és feltesszük a kérdést: ki szeretne csatlakozni a stafétához? Ki van benne a játékban? Mikor összeállt a sor, a kiválasztott képeinkből nem mi, hanem a sorban utánunk következő személy készít összeállítást. Azaz: az első elkészíti az összeállítást az utolsó képeiből, majd továbbküldi a sorban utána következőnek a saját képeit, és az oldalt, amit készített. A staféta lényege az, hogy valami apróságot (vagy akár az egészet) ami tetszett az előző oldalból, át kell venni. Ami inspirált bennünket. Szóval fogjuk a kapott képeket, nézegetjük a kapott oldalt, és elkészítjük az összeállítást, majd továbbküldjük ezt, és a saját képünket a következőnek... és ez így megy tovább és tovább...
Nagyon érdekes, és izgalmas egy-egy ilyen kör, hiszen mindaddig, amíg az utolsó nem készítette el az oldalát, nem láthatjuk, hogyan alakult változott a kép!

A legutóbbi ilyen stafétánk témája "az én kedvencem" volt. Mindenkinek választania kellett valamilyen személyt, zeneművet, könyvet vagy filmet, amit szeret, és erről keresni az interneten egy képet. Ezt küldtük tovább a staféta következő résztvevőjének.

Az alábbi diavetítésen láthatjátok, hogyan alakult ez a kör. Szerintem fantasztikus összeállítások születtek! Kommentárokat itt is szívesen fogadunk ;) , de amint az oldal magához tér, a galériában is. :D

A sorrend a következő volt:

Zsuzsi kedvence a Varázsfuvola - az oldalt Szilvi készítette
Szilvi kedvence Janis Joplin - az oldalt Betsie készítette
Betsie kedvence a Hair - az oldalt Mari készítette
Mari kedvence A gyűrűk ura - az oldalt Rainbow készítette
Rainbow kedvence a Holt költők társasága - az oldalt Gigi készítette
Gigi kedvence az Angyalok városa - az oldalt Franci készítette
Franci kedvence a Veszedelmes viszonyok - az oldalt Zsuzsi készítette





Örülök, hogy ma is itt jártál!
Szeretettel üdvözöllek:
Gigi

Megjegyzések

Szilvi üzenete…
Király! Ügyesek voltunk, mint mindig. ;)
Örülök, hogy már most láthatjuk az oldalakat, bár a kommentek nekem kicsit hiányoznak.
N.Zsuzsi üzenete…
Annyira jók lettek, de tényleg, nem udvariaskodásból mondom.
Az meg külön szuper, hogy mindegyikőtök kedvencét kedvelem én is :D
Köszi, Gigi!
Jujjj, de jó látni! Mindegyik oldal fantasztikus lett!!! :) Várom én is majd a kommenteket, gondolom a honlapra majd felkerülnek!
Köszi, Gigi, hogy feltöltötted!
Bea üzenete…
Nagyon szuperek lettek! Szívesen részt vennék a következőben...:)
Kata üzenete…
Nagyon szépek lettek!
Köszönöm Neked az én kedvencemet, csudajó, kiváltképp tetszik rajta a kézírás és rajzok.
Unknown üzenete…
Csak most sikerült megnéznem.
Köszi, Gigi, hogy feltöltötted az oldalakat!
Majd a honlapon mindegyikhez lesz egy-két szavam. :)
Attila Faragó üzenete…
Na jó, jó, beismerem, hogy végletesen lassú vagyok, de sehogy sem sikerült felfedeznem a staféta kohéziós elvét.

Mi az, ami a képet összeköti a következővel?
1-2-3: ?? nyolcszirmú virág
3-4: ?? könyv elrendezése
4-5: ??

Vagy valami többet kéne találnom?

köszi,
Atti / zöldmoha
Budaházi Brigitta üzenete…
Örülök a hozzászólásoknak, köszönöm mindet! Főleg amiatt, hogy nem bántátok, hogy nyilvánosságra hoztam a munkáitokat.
Ezt az oldalt, ugyanis, sok olyan kedves és jó fej ember is olvassa, aki még soha nem járt scrapbook-os oldalakon!

Már többen jelezték, hogy hiányolják az összeállításokhoz tartozó megjegyzéseket. Vagyis azokat, amelyeket a készítőik szoktak mellékelni: az előző oldalból mi inspirálta őket a sajátjuk elkészítésére?

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, léteznek és nálam megvannak ezek a megjegyzések. Amint újraindul a honlap, nyilvánosságra hozom - ott. Jó így? Vagy szeretnétek, ha ide is beszúrnám? Szavazásra bocsátom a kérdést. Mármint, a szerzők szavazhatnak! :)

Atti, köszönöm kérdésedet! Írok Neked emilt, jó? :)
Szunyo üzenete…
Gigi!
köszi, hogy feltetted, de Atti hozzászólásából látszik, hogy kellenek azok a kommentek. :P
Nem tudom: Erikáék mikor tudják elérni majd a szervert, én ettől tenném függővé a megjegyzések publikálását. Ha a közeljövőben, akkor várjuk meg, amíg elindul, de ha még sok idő, mire hazatérnek, akkor tőlem mehet ide is. ;)
A képek szuperek, tényleg mindenki kitett most is magáért! :D